ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι εκτιμήσεις των διεθνών τραπεζών για το Brexit

10:05 - 16 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
Οι εκτιμήσεις των διεθνών τραπεζών για το Brexit
Σε εκτιμήσεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις του Brexit προχώρησαν οι διεθνείς αγορές και οι εκπρόσωποι τραπεζικών κολοσσών της παγκόσμιας οικονομίας αμέσως μετά τη χθεσινή συντριπτική πλειοψηφία κατά της συμφωνίας εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 «Πολύ υψηλή» θεωρεί η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Citi την πιθανότητα το Brexit να καθυστερήσει και να μην γίνει την καθορισμένη ημερομηνία, την 29η Μαρτίου, μετά την απόρριψη της συμφωνίας που έκλεισε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση από το βρετανικό κοινοβούλιο.

 

«Μετά την εμφατική απόρριψη της συμφωνίας, οι μικρές τροποποιήσεις δεν θα αρκούσαν για να περάσει», εκτιμούν οικονομολόγοι της Citi.

«Η πιθανότητα παράτασης (της διαδικασίας βάσει) του Άρθρου 50 είναι τώρα πολύ υψηλή», ενώ το ενδεχόμενο «ματαίωσης» της αποχώρησης μεγαλώνει προσθέτουν.

 

Να περιορίσουν τη έκθεσή τους σε χρηματοοικονομικούς πόρους στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς οι αγορές θα συνεχίσουν να είναι ευάλωτες στην πολιτική αναταραχή εξαιτίας της ολοένα αυξανόμενης αβεβαιότητας γύρω από την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προέτρεψε τους επενδυτές η διεύθυνση της επενδυτικής τράπεζας UBS.

 

Η αναταραχή στις αγορές δεν θα κοπάσει ωσότου να υπάρξει σαφής έκβαση στη διαδικασία, προέβλεψε ο Ντιν Τέρνερ, οικονομολόγος της UBS. «Δεν προτείνουμε στους επενδυτές να κάνουν τοποθετήσεις στη στερλίνα, σε μετοχές στο ΗΒ ή σε αξιόγραφα, τουλάχιστον για όσο υπάρχει τόσο μεγάλη έλλειψη σαφήνειας», εξήγησε. «Εντός των υπαρχόντων χαρτοφυλακίων οι επενδυτές καλά θα έκαναν να περιορίσουν την όποια έκθεση τους στο ΗΒ», συνέστησε.

 

«Πιστεύουμε ότι η προοπτική ενός άτακτου "χωρίς συμφωνία" Brexit απομακρύνθηκε κι άλλο», σημειώνει ο Ευρωπαίος οικονομολόγος της Goldman Sachs Έιντριαν Πολ με την τράπεζα να διατηρεί το βασικό της σενάριο ότι «μια παραπλήσια παραλλαγή» της τρέχουσας συμφωνίας για το Brexit θα κερδίσει εν τέλει την πλειοψηφία στην Βουλή των Κοινοτήτων.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:12 - 16 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.