Γερμανία και ΗΠΑ απορροφούν τις μεγαλύτερες ποσότητες των εξαγωγών.
Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνής Επιτροπής Τεΐου (ITC), το συγκεκριμένο ρόφημα πέρα του ότι “ κυριαρχεί” στην εσωτερική αγορά, αυξάνει συνεχώς το μερίδιό του στην κατανάλωση και την προτίμηση των επισκεπτών.
Η κατανάλωση τσαγιού στην Τουρκία κυμαίνεται - κατά μέσο όρο - σε 1.300 φλιτζάνια τσαγιού/ανά άτομο, δηλαδή περίπου τρία έως πέντε φλιτζάνια σε καθημερινή βάση. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται έως δέκα φλιτζάνια καθημερινά, στη διάρκεια του χειμώνα, με αποτέλεσμα να διπλασιάζονται και οι πωλήσεις τσαγιού.