ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Νικήτρια» η Μέι απέναντι στην πρόταση μομφής

22:20 - 16 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
«Νικήτρια» η Μέι απέναντι στην πρόταση μομφής
Παραμένει στην ηγεσία της χώρας η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, «νικήτρια» στην αποψινή ψηφοφορία επί της επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε εναντίον της ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν. Η Μέι δέχτηκε τη στήριξη 325 βουλευτών, ενώ την καταψήφισαν 306.

Παρότι η βρετανίδα πρωθυπουργός διατηρεί τη θέση της, δεν υπάρχουν περιορισμοί ως προς την υποβολή νέων προτάσεων δυσπιστίας, κάτι που σημαίνει πως οι Εργατικοί μπορούν να καταθέσουν νέα ανά πάσα στιγμή.

Σημειώνεται ότι η Μέι χρειαζόταν 318 ψήφους για να κερδίσει, αφού επτά μέλη του Σιν Φέιν δεν συμμετέχουν στις εργασίες του σώματος, τα τέσσερα μέλη του προεδρείου δεν ψηφίζουν, όπως και οι τέσσερις κοινοβουλευτικοί που αναλαμβάνουν την καταμέτρηση και αναγγέλλουν το αποτέλεσμα (οι αποκαλούμενοι tellers).

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ένα από τα σενάρια της επόμενης ημέρας θέλουν την κ. Μέι να ζητεί παράταση λίγων ημερών, προκειμένου να επαναδιαπραγματευτεί με τις Βρυξέλλες σημεία της συμφωνίας.

Παραμένει δε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και το ενδεχόμενο ενός «σκληρού» Brexit, ενώ μικρές θεωρούνται οι πιθανότητες νέου δημοψηφίσματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:32 - 16 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.