ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ύφεση ο μεγαλύτερος φόβος των CEOs για το 2019

19:00 - 18 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
Η ύφεση ο μεγαλύτερος φόβος των CEOs για το 2019
Με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός να είναι επί ποδός, μια νέα έρευνα με πάνω από 800 Διευθύνοντες Συμβούλους αποκάλυψε ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες των επιχειρήσεων βλέπουν την ύφεση ως την πρώτη τους εξωτερική απειλή για το 2019.

Οι απειλές για το παγκόσμιο εμπόριο και την πολιτική αστάθεια κατατάχθηκαν στη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη από την ερευνητική ομάδα The Board Conference και η οποία δημοσιεύθηκε από το CNBC.

 

Ο κίνδυνος ύφεσης χαρακτηρίστηκε ως ο νούμερο ένα προβληματισμός στην Ιαπωνία, την Κίνα και τη Λατινική Αμερική, αλλά κατέλαβε την τρίτη θέση από τα αμερικανικά στελέχη. Στις ΗΠΑ οι απειλές για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου αναφέρθηκαν ως η πηγή της μεγαλύτερης ανησυχίας με τους νέους ανταγωνιστές να είναι δεύτερους.

 

Οι εμπορικοί φραγμοί μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας εντείνουν τους φόβους ότι ένας πλήρης εμπορικός πόλεμος θα μπορούσε να εκτροχιάσει τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο. Εντούτοις, μεταξύ των στελεχών της C-suite που ερωτήθηκαν στην Κίνα, οι εμπορικές δυσχέρειες κατατάχθηκαν στη δεύτερη θέση, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες στην τέταρτη.

 

CEO survey chart

 

Οι CEOs ανά τον πλανήτη συμφώνησαν ότι οι νέες τεχνολογίες θα μπορούσαν να διαταράξουν τα υπάρχοντα επιχειρηματικά μοντέλα και τις αγορές.

 

Στην Κίνα ξεχώρισε η κατηγορία των εσωτερικών ανησυχιών, αποκαλύπτοντας τον φόβο για την ευθυγράμμιση των επιδόσεων των επιχειρήσεων με τις μισθολογικές πιέσεις που αυξάνονται στη χώρα.

 

Εκτός από τις εκτιμήσεις των ανησυχιών για το 2019, η έρευνα ζήτησε επίσης από τους διευθύνοντες συμβούλους και άλλα στελέχη της C-Suite να αναφέρουν πως θα οργανώνουν τις επιχειρήσεις τους στο μέλλον.

 

Οι Αμερικανοί διευθύνοντες σύμβουλοι εξέφρασαν το υψηλότερο επίπεδο εμπιστοσύνης στον πολιτισμό τους σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη περιοχή σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ οι Κινέζοι ήταν πολύ σίγουροι για τους ηγέτες τους.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.