ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωκοινοβούλιο: Ενόψει ευρωεκλογών «βλέπει» παντού εχθρούς!

15:40 - 22 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
Ευρωκοινοβούλιο: Ενόψει ευρωεκλογών «βλέπει» παντού εχθρούς!
Εκφράζοντας, προφανώς, τις θέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των σημερινών ευρωβουλευτών και επιδιώκοντας να διογκώσει το μέγεθος του κινδύνου που –κατά την άποψη της-ελλοχεύει για τις προσεχείς ευρωεκλογές, από fakenewsκαι προπαγάνδα, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ενέκρινε έκθεση, με την οποία στοχοποιει Ρωσία, Κίνα, Ιράν και Βόρεια Κορέα, ως χώρες-κατ’ εξοχήν προπαγανδιστές κατά της ΕΕ.

Την ίδια ώρα που, εμπιστευτικά ενημερωτικά σημειώματα του Ευρωκοινοβουλίου, εξάρουν τις εμπορικές σχέσεις της ΕΕ με Κίνα και Ρωσία και προβάλλουν ιδιαίτερα τις ειρηνευτικές συμφωνίες ΕΕ και Ιράν!

Η έκθεση που εγκρίθηκε με 49 ψήφους υπέρ, 7 κατά και 2 αποχές και πρόκειται να  κατατεθεί για ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, κατά τη σύνοδο του Φεβρουαρίου στο Στρασβούργο, ζητάει μάλιστα και την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση και την αποτροπή της προπαγάνδας

αλλά και κυρώσεις κατά των υπευθύνων για εκστρατείες παραπληροφόρησης.

"Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενθαρρύνει για μια ακόμη φορά τα θεσμικά όργανα της ΕΕ να είναι πιο δραστήριοι στην καταπολέμηση της εχθρικής παραπληροφόρησης. Ζητήσαμε επίσης από όλα τα κράτη μέλη να αξιολογήσουν την κατάσταση στην επικράτειά τους. Η παρούσα έκθεση υπενθυμίζει την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα σε αυτό το ζήτημα σε επίπεδο ΕΕ. Προτείνει μια σειρά από συστάσεις σχετικά με τον τρόπο αλλαγής της προσέγγισης των θεσμικών μας οργάνων, τη βελτίωση του συντονισμού ή την αντιμετώπιση του ρόλου της τεχνητής νοημοσύνης και των νέων τεχνολογιών στην προώθηση αυτής της απειλής », ανέφερε η εισηγήτρια της έκθεσης , Πολωνέζα ευρωβουλευτής της Ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών AnnaElżbietaFotyga .

Το ζήτημα είναι, πότε θα προλάβουν να θεσμοθετήσουν μέτρα και κυρώσεις κατά αυτών που διακινούν εχθρικές προς την ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιο ειδήσεις αφού, κι’ αν ακόμη η έκθεση λάβει την έγκριση της Ολομέλειας τον Φεβρουάριο, θα απομένουν μόλις δύο μήνες για την διεξαγωγή των προσεχών ευρωεκλογών!

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.