ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρευστοποιήσεις κερδών στην Ασία - 200 μονάδες κάτω ο Nikkei

10:24 - 11 Μαϊ 2007 | Ειδήσεις
Τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα τριών εβδομάδων σημείωσαν οι ασιατικές αγορές, καθοδηγούμενες τόσο από την υποχώρηση των τιμών των μετάλλων οσο και από τα μακροοικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ, τα οποία για μια ακόμη φορά «δείχνουν» επιβράδυνση της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Ειδικότερα, στην Ιαπωνία o Νikkei 225 υποχώρησε κατά 200,8 μονάδες ή σε ποσοστό 1,13% στις 17,535.98 μονάδες, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng εκλεισε στις 20,504.94 μονάδες, σημειώνοντας πτώση κατά 241,33% μονάδες η σε ποσοστό 1,16%. Στη Νότιο Κορέα ο Kospi κατέγραψε κέρδη της τάξης του 0,14% στις 1.601,91 μονάδες,

Και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον Morgan Stanley Capital International Asia- Pacific Index υποχώρησαν καθώς οι δείκτες στη Ν. Κορέα, την Κίνα, την Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία, κινήθηκαν πτωτικά από τα επίπεδα ρεκόρ.

Οι τίτλοι της Canon και της Samsung Electronics οδήγησαν τον κλάδο των εξαγωγικών εταιρειών σε χαμηλότερα κλεισίματα, λόγω των ανησυχιών ότι οι πωλήσεις στις ΗΠΑ θα μειωθούν, λόγω της επιβραδυνόμενης οικονομίας.

Η BHP Billiton κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα δύο μηνών, καθώς ο χαλκός και το νικέλιο υποχώρησαν.

Σε χαμηλότερα επίπεδα 32 χρόνων «βούτηξε» η μετοχή της Casio Computer, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων, τα οποία ηταν κατώτερα του ετήσιου στόχου.

Σε αρνητικό εδαφος και η Taiwan Semiconductor Manufacturing, μετά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις τον Απρίλιο μειώθηκαν σε σύγκριση με πέρυσι, καθώς και η Macquarie Bank, η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα στην Αυστραλία, μετά την συμφωνία για απόκτηση της Alinta από την Babcock & Brown εναντι 7,9 δισ. δολαρίων Αυστραλίας ( 6,5 δισ. δολάρια ΗΠΑ), υπερβαίνοντας την προσφορά από τη μεγαλύτερη ανταγωνίστρια Macquarie Bank.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.