ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεδριάζει σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Βενεζουέλα

12:30 - 26 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
Συνεδριάζει σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Βενεζουέλα
Στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται σήμερα ο διπλωματικός «πόλεμος» για τη Βενεζουέλα, όπου συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας, μετά από αίτημα των ΗΠΑ.
Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στον ΟΗΕ ανέφερε ότι αντικείμενο της συζήτησης θα είναι «η παρούσα κρίση στη Βενεζουέλα» ενώ επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής για την επίλυση του ζητήματος διορίστηκε ο βετεράνος διπλωμάτης Έλιοτ Έιμπραμς. 
 
«Ελπίζουμε ότι η διεξαγωγή διαλόγου θα είναι δυνατή για να αποφευχθεί μια κλιμάκωση που θα οδηγήσει σε σύγκρουση, η οποία θα ήταν καταστροφική για τον λαό της χώρας και για την περιοχή», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση του ΣΑ.
 
Η Ουάσινγκτον έχει αναγνωρίσει ως νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, ενώ στο πλευρό του έχουν ταχθεί η ΕΕ, η Κϊνα και σχεδόν όλες οι χώρες της Λατινικής Αμερικής.
 
Αντίθετα, η Ρωσία έχει εκφράσει ανοιχτά την υποστήριξή της στον Νικολά Μαδούρο και θεωρεί ότι η πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στη χώρα είναι απλά ένα «εσωτερικό» θέμα της Βενεζουέλας, το οποίο, σύμφωνα με τη Μόσχα, δεν απειλεί τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.
 
Διχασμένη η Βενεζουέλα και η Διεθνής Κοινότητα για το ποιος είναι ο «νόμιμος» πρόεδρος της χώρας
Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, η Ρωσία προσφέρθηκε να μεσολαβήσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα, αν αυτό είναι απαραίτητο, υπογραμμίζοντας πως «είναι έτοιμη να συνεργασθεί με όλες τις πολιτικές δυνάμεις που ενεργούν υπεύθυνα». 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.