ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε «τροχιά» ΝΑΤΟ η ΠΓΔΜ

11:03 - 29 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
Σε «τροχιά» ΝΑΤΟ η ΠΓΔΜ
Εντός των επόμενων ημερών, με διαδικασία… fast track αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τελετή υπογραφής του Πρωτοκόλλου Εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ από τους μόνιμους αντιπροσώπους των 29 κρατών – μελών της βορειοατλαντικής συμμαχίας, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της γείτονος, Νίκολα Ντίμιτροφ.

Εξάλλου, χθες Δευτέρα έληξε χωρίς ενστάσεις η σιωπηρή διαδικασία, με τον γ.γ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ να διαμηνύει με επιστολή του προς το υπουργείο Εξωτερικών της «Βόρειας Μακεδονίας» ότι η προετοιμασία έγκρισης του κειμένου του Πρωτοκόλλου Ένταξης είναι «σε εξέλιξη».

«Η ημερομηνία υπογραφής αυτού θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες. Το πρωτόκολλο θα υπογραφεί από τους 29 Συμμάχους, πιθανότατα στο επίπεδο των πρεσβευτών στην έδρα του ΝΑΤΟ. Τα Σκόπια έχουν προσκληθεί να παρίστανται κατά την υπογραφή. Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης, τα Σκόπια μπορούν να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ ως προσκεκλημένοι. Στη συνέχεια, η διαδικασία προσχώρησης μεταβαίνει στις πρωτεύουσες των 29 Συμμάχων, όπου το πρωτόκολλο θα επικυρωθεί σύμφωνα με τις εθνικές διαδικασίες. Το χρονοδιάγραμμα αυτής της διαδικασίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον χρόνο που απαιτείται για τις εθνικές διαδικασίες επικύρωσης στις πρωτεύουσες των Συμμάχων», δήλωσε αξιωματούχος του οργανισμού.

Νέες αναρτήσεις Ζάεφ για «Μακεδονία»

Νέες αναρτήσεις στις οποίες εξακολουθεί να μιλά για «Μακεδονία» έκανε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Στην τελευταία χρονικά αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχουν διαφωνίες με τους γείτονες, ήρθε η ώρα για ευημερία. Ας φέρουμε την Ευρώπη στη "Μακεδονία"».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.