ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιούνκερ: Η Ε.Ε. δεν επαναδιαπραγματεύεται τη συμφωνία

19:43 - 30 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
Γιούνκερ: Η Ε.Ε. δεν επαναδιαπραγματεύεται τη συμφωνία
Δεν θα προχωρήσει η Ε.Ε σε επαναδιαπραγμάτευση με το Ηνωμένο Βασίλειο για τη Συμφωνία Αποχώρησης, διαμήνυσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, στη Τερέζα Μέι, εκφράζοντας, ωστόσο, αισιοδοξία πως θα υπάρξει συμφωνία στο τέλος με το Ην. Βασίλειο.

«Η Συμφωνία Αποχώρησης παραμένει η βέλτιστη και μόνη δυνατή συμφωνία» τόνισε ο κ. Γιούνκερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Οι συζητήσεις και οι ψηφοφορίες στη Βουλή των Κοινοτήτων χθες δεν θα το αλλάξουν αυτό. Η Συμφωνία Αποχώρησης δεν θα επαναδιαπραγματευτεί» πρόσθεσε.

 

«Τα ιρλανδικά σύνορα είναι και σύνορα της Ε.Ε. και αποτελούν κοινή μας προτεραιότητα» ανέφερε ο κ. Γιούνκερ για το επίμαχο ζήτημα της «δικλείδας ασφαλείας» για τα ιρλανδικά σύνορα.

 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Γιούνκερ προειδοποίησε παράλληλα ότι η χθεσινή ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο έχει αυξήσει τον κίνδυνο άτακτου Brexit. Επισήμανε ωστόσο πως είναι αισιόδοξος και ως εκ τούτου, συνεχίζει να πιστεύει «ότι μπορεί να υπάρξει και θα υπάρξει συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.