ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Πελόζι αποκλείει τη χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού

21:56 - 31 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
Η Πελόζι αποκλείει τη χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού
Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ξεκαθάρισε ότι κανένα κονδύλι για το τείχος που θέλει να οικοδομήσει ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν θα περιλαμβάνεται στη συμφωνία για τον προϋπολογισμό για την οποία εργάζεται διακομματική ομάδα διαπραγμάτευσης.

«Δεν θα υπάρχουν καθόλου χρήματα για το τείχος στο νομοσχέδιο», δήλωσε η Πελόζι. Η οποία ανέφερε ότι αν οι Ρεπουμπλικανοί έχουν προτάσεις για την πρόσθεση επιπλέον πυλών εισόδου ή τεχνολογιών, αυτού του είδους τα πράγματα μπορούν να τεθούν σε διαπραγμάτευση.

 

«Δεν αποτελεί διαπραγμάτευση για τον Πρόεδρο να λέει... δεν έχει σημασία τι λέει το Κογκρέσο», τόνισε σε συνέντευξη τύπου «Θέλει ο Πρόεδρος το Κογκρέσο να είναι εντελώς ασήμαντο στον τρόπο που ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του αμερικανικού λαού; Όχι. Αφήστε τους να εργαστούν με βάση τη θέλησή τους».

 

Παράλληλα τόνισε ότι είναι καταδικασμένη να αποτύχει η πρόταση του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου για προσωρινή προστασία διαστήματος τριών ετών για τους «Ονειροπόλους», με αντάλλαγμα ένα μόνιμο τείχος.

 

Τέλος, δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι ένα νομοσχέδιο που θα δίνει μόνιμο τέλος σε νέες αναστολές λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους (shutdowns) θα πρέπει να αποτελεί μέρος των σημερινών διαπραγματεύσεων για την ασφάλεια των συνόρων.

 

Νωρίτερα ο Τραμπ επανήλθε με αναρτήσεις του στο Twitter στο θέμα του εμβληματικού σχεδίου του σχολιάζοντας ότι «Ας τα αποκαλούμε τείχη και να σταματήσουμε τα πολιτικά παιχνίδια". "Το ΤΕΙΧΟΣ είναι ΤΕΙΧΟΣ"», ανέφερε σε ένα από τα tweets του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.