ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Brexit ανοίγει την πόρτα εξόδου στις βρετανικές εταιρείες

16:30 - 01 Φεβ 2019 | Ειδήσεις
Το Brexit ανοίγει την πόρτα εξόδου στις βρετανικές εταιρείες
Το ενδεχόμενο να μεταφέρει τις δραστηριότητες του στο εξωτερικό εξαιτίας του Brexit εξετάζει το ένα τρίτο των βρετανικών εταιρειών, σύμφωνα με έρευνα του Institute of Directors.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.200 διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της το 16% έχει ήδη προωθήσει σχέδιο μετεγκατάστασης δραστηριοτήτων εκτός χώρας, ενώ ακόμη 13% εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να το πράξει.

 

«Δεν είναι καθόλου ευχάριστο να αποκαλύπτουμε αυτές τις ανησυχητικές ενδείξεις» σχολίασε το IoD. Από την πλευρά της η κυβέρνηση σχολίασε πως ο καλύτερος τρόπος είναι να προσφερθεί στις επιχειρήσεις, η βεβαιότητα που επιθυμούν, με μία συμφωνία για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.

Τα επιμέρους στοιχεία της έρευνας καταδεικνύουν ότι ενώ είναι κυρίως μεγάλες επιχειρήσεις, που έχουν ήδη μεταφέρει δραστηριότητες στο εξωτερικό, οι μικρές επιχειρήσεις εμφανίζουν δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να σκεφτούν το ενδεχόμενο «εξόδου» σήμερα. «Για να σκέφτονται οι μικρές εταιρείες, που συνήθως έχουν πιο περιορισμένους πόρους, μία τόσο δπανηρή απόφαση, σημαίνει ότι είναι σίγουρα σε πολύ δύσκολη θέση» τόνισε ο επικεφαλής του IoD, Έντουιν Μόργγκαν.

 

Σύμφωνα εν τω μεταξύ με τον βελγικό κρατικό οργανισμό Hub.Brussels, που έχει την ευθύνη προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στις Βρυξέλλες, ο αριθμός των βρετανικών εταιρειών που έχουν επεκτείνει την παρουσία τους στη βελγική πρωτεύουσα ή έχουν μεταφέρει δραστηριότητες εκεί έχει διπλασιαστεί από τον Ιούνιο του 2016. Στην περίοδο των 31 μηνών μετά το δημοψήφισμα περίπου 100 βρετανικές εταιρείες δημιούργησαν νέα νομική οντότητα στις Βρυξέλλες. Σε διάστημα 31 μηνών πριν από το δημοψήφισμα 50 με 55 εταιρείες εξέτασαν το ενδεχόμενο να μετακινηθούν στις Βρυξέλλες.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:31 - 01 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.