ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία:Βασίζεται στην οικονομική ύφεση της Ευρωζώνης για ένα «ομαλό» Brexit

13:35 - 02 Φεβ 2019 | Ειδήσεις
Βρετανία:Βασίζεται στην οικονομική ύφεση της Ευρωζώνης για ένα «ομαλό» Brexit
Ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου, Λίαμ Φοξ, δήλωσε πεπεισμένος πως η βρετανική κυβέρνηση θα καταλήξει σε συμφωνία για ένα ομαλό Brexit με την Ε.Ε έως τα τέλη του επόμενου μήνα.

Ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου άφησε να εννοηθεί ότι η επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών ανά την Ευρωζώνη θα βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση, επικαλούμενος την κρίση σε Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία.

 

 «Δεν είναι καλή στιγμή να προσθέσουμε περαιτέρω αχρείαστη αβεβαιότητα και αστάθεια στην ευρωπαϊκή οικονομία» είπε ο Φοξ στο Λονδίνο. «Για αυτό και ελπίζω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναγνωρίσει πως το καλύτερο τρόπος για όλους μας είναι να εξασφαλίσουμε μία αποδεκτή συμφωνία το συντομότερο δυνατό». 

 

Ερωτηθείς για την περίπτωση παράτασης της αποχώρησης από την Ε.Ε., ο Φοξ είπε ότι θα ήταν σύμφωνος με μία μικρή καθυστέρηση, ενώ προειδοποίησε για τις καταστροφικές συνέπειες ενός no deal. «Οφείλουν να αναρωτηθούν ποιον πραγματικά εκπροσωπούν. Αυτοί που μπλοκάρουν μία συμφωνία, δεν μπορούν μετά να διαμαρτύρονται για την αποτυχία συμφωνίας. Θα έχουν πέσει οι μάσκες, όταν θα συναντήσουν την επόμενη φορά τους ψηφοφόρους τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.