ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Apple θα δώσει 571εκατ. δολάρια στη Γαλλία για φόρους

17:26 - 05 Φεβ 2019 | Ειδήσεις
Η Apple θα δώσει 571εκατ. δολάρια στη Γαλλία για φόρους
Στην καταβολή 571 εκατομμυρίων δολαρίων θα προχωρήσει η Apple προς τις γαλλικές αρχές για να διευθετήσει αναδρομικούς φόρους.

"Ως πολυεθνική εταιρεία, η Apple ελέγχεται τακτικά από τις φορολογικές αρχές σε όλο τον κόσμο", ανέφερε η Apple France στο Reuters. "Οι γαλλικές φορολογικές αρχές ολοκλήρωσαν πρόσφατα έναν πολυετή έλεγχο των γαλλικών λογαριασμών της εταιρείας και αυτές οι λεπτομέρειες θα δημοσιευτούν στους δημόσιους λογαριασμούς μας».

 

Η Apple αντιμετωπίζει πίεση από τη γαλλική κυβέρνηση, καθώς ο υπουργός οικονομικών Bruno LeMaire προσπαθεί να προωθήσει ψηφιακό φόρο σε επίπεδο ΕΕ. Η προσπάθεια, η οποία έχει αντιμετωπιστεί με κάποια αντίθεση από άλλες χώρες της ΕΕ, προτείνει φόρο 3% στα online έσοδα των τεχνολογικών γιγάντων όπως η Apple, η Google, η Facebook και η Amazon.

 

Το 2016, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέταξε την Apple να καταβάλει 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μη καταβληθέντες φόρους στην ιρλανδική κυβέρνηση, λέγοντας ότι η Ιρλανδία χορήγησε παράνομες φορολογικές ελαφρύνσεις στον τεχνολογικό κολοσσό των ΗΠΑ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.