ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Προς αναζήτηση ρευστού μέσω της πώλησης ακινήτων του δημοσίου

18:23 - 05 Φεβ 2019 | Ειδήσεις
Ιταλία: Προς αναζήτηση ρευστού μέσω της πώλησης ακινήτων του δημοσίου
Σε αναζήτηση ρευστού βρίσκεται η γειτονική Ιταλία, η οποία ετοιμάζεται να πουλήσει ακίνητα του δημοσίου αξίας 1,8 δισεκ. ευρώ σύμφωνα με το Bloomberg.

Το Υπουργείο Οικονομικών, αναφέρει το Bloomberg, έχει αρχίσει να προσδιορίζει τα ακίνητα εκείνα του κράτους ή των περιφερειακών και τοπικών διοικήσεων που μπορούν να πωληθούν. Πρόκειται για χώρους γραφείων, νοσοκομεία και στρατόπεδα, που δεν είναι πια σε χρήση, όπως ανέφεραν οι πηγές. 

 

Ο Πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε έχει πει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα είναι ένα από τα όπλα για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προκλήσεων. Το τριετές σχέδιο προϋπολογισμού, που εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο, περιλαμβάνει στόχο για έσοδα ύψους 950 εκατ. ευρώ από πωλήσεις ακίνητης περιουσίας μέσα στο 2019 και 150 εκατ. ευρώ για κάθε μία από τις δύο επόμενες χρονιές. 

 

Τις κινήσεις της ιταλικής κυβέρνησης φαίνεται να επισπεύδουν τα δεδομένα εκείνα, που έδειξαν ότι το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του έτους η ιταλική οικονομία βρέθηκε σε τροχιά συρρίκνωσης, για πρώτη φορά από το 2013.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.