ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζάεφ και Ιβάνοφ χαιρετίζουν την ένταξη στο ΝΑΤΟ

17:17 - 06 Φεβ 2019 | Ειδήσεις
Την υπογραφή του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ χαιρετίζουν ο πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ και ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ.

Ο κ. Ζάεφ χαρακτήρισε τη σημερινή ως «ιστορική ημέρα». «Σήμερα, η μεγαλύτερη στρατιωτική συμμαχία στον κόσμο, το ΝΑΤΟ, μας καλωσόρισε.

Σήμερα, καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι μαζί με τους συμμάχους μας, στην ίδια Συμμαχία. Είμαστε χαρούμενοι και πρέπει να είμαστε, διότι εξασφαλίσαμε μόνιμη σταθερότητα στη χώρα μας. Εξασφαλίσαμε ασφάλεια και ειρήνη. Η πρόοδος και η ανάπτυξη είναι πλέον μονόδρομος. Οι γενιές μας και τα παιδιά των γενεών μας θα ζουν καλύτερα στη χώρα και στην περιοχή» ανέφερε ο κ. Ζάεφ, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

 

Την υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης της χώρας στο ΝΑΤΟ χαιρέτισε και ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος υπενθυμίζει ότι ανέκαθεν τασσόταν ανέκαθεν υπέρ της εκπλήρωσης των στρατηγικών συμφερόντων της χώρας.

«Ωστόσο, ο Πρόεδρος θεωρεί ότι, δυστυχώς, παραμένει ως γεγονός πως της σημερινής υπογραφής του πρωτοκόλλου προηγήθηκε η σύναψη συμφωνίας για την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας Μακεδονίας, η οποία προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στα εθνικά συμφέροντα της χώρας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.