ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία και Γερμανία κατά Κομισιόν για το deal Alstom-Siemens

18:25 - 06 Φεβ 2019 | Ειδήσεις
Γαλλία και Γερμανία κατά Κομισιόν για το deal Alstom-Siemens
Απο κοινού θα εργαστούν η Γαλλία και η Γερμανία για ένα νέο πλαίσιο ευρωπαϊκών κανόνων αναφορικά με τον ανταγωνισμό στις βιομηχανίες που θα «ταιριάζει καλύτερα» στον 21ο αιώνα, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

Ο Λεμέρ έκανε τα σχόλια σε δημοσιογράφους στη γαλλική Γερουσία ως απάντηση στη σημερινή, επίσημη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μπλοκάρει μια συμφωνία μεταξύ της Siemens και της Alstom για λόγους ανταγωνισμού.

 

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η Ευρώπη χρειάζεται νέους κανόνες για να αντιμετωπίσει τον παγκόσμιο ανταγωνισμό από την Κίνα και άλλες χώρες.

 

Eν τω μεταξύ, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε πως το Βερολίνο λυπάται που οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψαν το σχέδιο των Siemens και Alstom να δημιουργήσουν έναν ευρωπαϊκό «πρωταθλητή» στην αγορά του σιδηροδρομικού εξοπλισμού.

 

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών υποστήριξε από την πλευρά του πως πρέπει να προσαρμοστούν οι κανόνες για τον ανταγωνισμό, ώστε να είναι δυνατό να υπάρξουν ευρωπαϊκές εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς που θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ανταγωνιστές από την Κίνα και τις ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.