ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: Ναι στο «πάγωμα» των επιτοκίων της Fed

15:12 - 11 Φεβ 2019 | Ειδήσεις
ΔΝΤ: Ναι στο «πάγωμα» των επιτοκίων της Fed
H νέα επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στηρίζει την απόφαση της Fed να βάλει στον «πάγο» για φέτος τις αυξήσεις επιτοκίων, επικαλούμενη το πιο «αδύναμο momentum» και «τα σημαντικά και αυξανόμενα ρίσκα» για το παγκόσμιο outlook.

Η Γκίτα Γκόπιναθ τόνισε ότι η οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη και στην Κίνα έχει επιδεινωθεί, ενώ προειδοποίησε πως το παγκόσμιο εμπόριο ενδέχεται να συρρικνώθηκε τον Δεκέμβριο.

 

Σύμφωνα με τους Financial Times, η κ. Γκόπιναθ υποστήριξε πως η «στροφή» της Fed προς το «πάγωμα της σύσφιξης» της νομισματικής πολιτικής θα έχει θετικό αντίκτυπο στις ΗΠΑ. «Το γεγονός ότι η Fed έχει διακόψει τις αυξήσεις επιτοκίων θα προσφέρει στήριξη στην οικονομία».

 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ εγκατέλειψε τη δέσμευση για συνέχιση των αυξήσεων επιτοκίων, επικαλούμενη την μείωση της ανάπτυξης στην Κίνα και στην Ευρώπη.

 

Η κ. Γκόπιναθ επισήμανε ακόμα πως η στροφή στην πολιτική της Fed έχει αναμφίβολα βοηθήσει τις οικονομίες των αναδυόμενων αγορών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.