ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για «παράνομη χρηματοδότηση» ερευνάται ο Γκουαϊδό

23:28 - 11 Φεβ 2019 | Ειδήσεις
Για «παράνομη χρηματοδότηση» ερευνάται ο Γκουαϊδό
Διοικητική έρευνα με την κατηγορία της παράνομης χρηματοδότησης, κυρίως από το εξωτερικό, ξεκίνησε σήμερα στη Βενεζουέλα σε βάρος του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως μεταβατικός πρόεδρος της χώρας ή στηρίζεται από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας φέρεται ότι «δέχτηκε χρήματα προερχόμενα από διεθνείς και εθνικούς οργανισμός, χωρίς καμία αιτιολογία» είπε ο επικεφαλής του Γραφείου του Οικονομικού Ελεγκτή, Έλβις Αμορόσο, που ανέλαβε την έρευνα.

Επίσης, φέρεται ότι απέκρυψε ή δήλωσε ψευδή στοιχεία στο πόθεν έσχες του, πρόσθεσε ο Αμορόσο, που θεωρείται πιστός σύμμαχος του Νικολάς Μαδούρο.

Στη Βενεζουέλα, το Γραφείο του Οικονομικού Ελεγκτή έχει τη δυνατότητα να επιβάλει πρόστιμα στους δημοσίους υπαλλήλους ή να κρίνει ακατάλληλους να αναλάβουν δημόσιο αξίωμα.

Σύμφωνα με τον Έλβις Αμορόσο, η έρευνα σε βάρος του Γκουαϊδό ξεκίνησε μετά από πολλές καταγγελίες. «Το Σύνταγμα ορίζει ότι οι βουλευτές της Εθνοσυνέλευσης δεν μπορούν να λαμβάνουν καμία αμοιβή για άλλες δημόσιες ή ιδιωτικές υπηρεσίες» που ενδεχομένως προσφέρουν, είπε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ένας νομικός εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αν διαπιστωθεί ότι ο Χουάν Γκουαϊδό διέπραξε κάποιο αδίκημα το Γραφείο μπορεί να μεταβιβάσει τον φάκελο στη γενική εισαγγελία προκειμένου να ξεκινήσει ποινική έρευνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.