ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωκατάντια: Επιστράτευσαν… ποδοσφαιριστές, να προσελκύσουν ψηφοφόρους στις ευρωεκλογές!

13:32 - 13 Φεβ 2019 | Ειδήσεις
Ευρωκατάντια: Επιστράτευσαν… ποδοσφαιριστές, να προσελκύσουν ψηφοφόρους στις ευρωεκλογές!
Ποδοσφαιριστές-πρότυπα, για φιλάθλους και ενδεχομένως χουλιγκάνους, επιστράτευσε, με τον πλέον επίσημο τρόπο, το Ευρωπαϊκό Κονοβούλιο, προκειμένου να πεισθούν να ψηφίσουν στις επερχόμενες ευρωεκλογές, οι ευρωπαίοι πολίτες που ταλανίζονται από την ανεργία, την πείνα και την ανασφάλεια.

Αντί να επιστρατεύσουν προσωπικότητες της Ευρώπης, αποδεδειγμένα υπέρμαχους του ευρωπαϊκού ιδεώδους, που θα εξέθεταν και στον τελευταίο ευρωπαίο πολίτη, τα ενδεχόμενα οφέλη που θα είχε για τον ίδιο και τον σύνολο των ευρωπαίων πολιτών, η συμμετοχή, δια της ψήφου, στις προσεχείς ευρωεκλογές, προτιμήθηκε η μέθοδος του εντυπωσιασμού, με την επιστράτευση ποδοσφαιριστών, για την άγρα ψήφων.

Ετσι, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι και ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών (FIFPro Europe), Jonas Baer-Hoffmann, υπέγραψαν συμφωνία για την κινητοποίηση (sic) επιφανών και προβεβλημένων ποδοσφαιριστών, προκειμένου να πεισθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ευρωπαίοι πολίτες, να ψηφίσουν τις επόμενες ευρωεκλογές.

Ο πρόεδρος Ταγιάνι, μάλιστα, ξεπέρασε εαυτόν υποστηρίζοντας ότι «οι ποδοσφαιριστές είναι πολίτες και επαγγελματίες αθλητές, αλλά πρωτίστως είναι πρότυπα. Οι Ευρωπαϊκές Εκλογές του 2019 είναι η τέλεια ευκαιρία για τους ποδοσφαιριστές να αναλάβουν δράση παρακινώντας τους Ευρωπαίους πολίτες να καθορίσουν την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία επιθυμούν να ζήσουν».

Μιλώντας, παραδόξως, σοβαρά ανακοινώθηκε ότι η FIFPro Europe και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεργαστούν για να δημιουργηθεί ένα δίκτυο από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές -σε πανευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο- το οποίο θα συμβάλει στη δημιουργία δυναμικής όσον αφορά την προετοιμασία των εκλογών και θα παρακινήσει όσο το δυνατόν περισσότερους Ευρωπαίους πολίτες να ψηφίσουν στις Ευρωπαϊκές Εκλογές του 2019. Οι 10 κύριες χώρες που συμμετέχουν στη συνεργασία αυτή είναι η Ιταλία, η Ισπανία, η Κροατία, η Αυστρία, η Σλοβενία, η Κύπρος, η Σουηδία, η Φινλανδία, η Πορτογαλία και η Τσεχία.

Ολοι αυτοί, δηλαδή, που έχουν διαπρέψει στη ζωή τους «κλωτσώντας ένα πετσί», θα βγουν δημοσίως να παροτρύνουν και βέβαια όχι να πείσουν (με τι επιχειρήματα άλλωστε), για την αναγκαιότητα της συμμετοχής των ευρωπαίων πολιτών στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Το μόνο που απομένει, για την ολοκλήρωση της ευρωκατάντιας, είναι να επιστρατευθούν ηθοποιοί, τραγουδιστές και …σέξυ μόντελς, στον αγώνα της πειθούς για συμμετοχή στις ευρωεκλογές.

 Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.