ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι συνομιλίες Κίνας-ΗΠΑ θα συνεχιστούν στην Ουάσιγκτον

14:43 - 15 Φεβ 2019 | Ειδήσεις
Οι συνομιλίες Κίνας-ΗΠΑ θα συνεχιστούν στην Ουάσιγκτον
Στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζίνπινγκ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν κινεζικά μέσα ενημέρωσης και το Reuters.

Πρόσθεσε ότι ελπίζει πως οι δύο πλευρές θα καταφέρουν να φτάσουν σε αμοιβαία επωφελή συμφωνία στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις.

 

Ο Σι είπε, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ Robert Lighthizer και τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, ότι σημειώθηκε πρόοδος στις συνομιλίες στο Πεκίνο αυτή την εβδομάδα και ότι η Κίνα είναι πρόθυμη για λύση στις οικονομικές και εμπορικές διαμάχες με τις ΗΠΑ μέσω συνεργασίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.

 

Μνούτσιν: Παραγωγικές οι συναντήσεις


Μέσω Twitter ανακοίνωσε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών την Παρασκευή ότι μαζί με τον εμπορικό αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Πολιτειών, Robert Lightizer, είχε «παραγωγικές συναντήσεις» με τον αντιπρόεδρο της Κίνας, Λιου Χι.

 

Υπενθυμίζεται ότι η τρίμηνη εκεχειρία ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου λήγει την 1η Μαρτίου. Μετά από αυτή, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ενημερώσει ότι θα αυξηθούν οι δασμοί των ΗΠΑ στις εισαγωγές από την Κίνα, στο 25% από το τρέχον 10%.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:08 - 15 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.