ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Θα κηρύξω τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

19:00 - 15 Φεβ 2019 | Ειδήσεις
Τραμπ: Θα κηρύξω τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Κατάσταση έκτακτης εθνικής ανάγκης προτίθεται να κηρύξει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, με στόχο να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση που χρειάζεται για την κατασκευή του περιβοήτου τείχους.

Σύμφωνα με αναλυτές, πρόκειται για ενέργεια η οποία αναμένεται να προκαλέσει διαμάχη με τους Δημοκρατικούς, καθώς κάνουν λόγο για αντισυνταγματική απόπειρα του Τραμπ να χρηματοδοτήσει το τείχνος χωρίς να έχει την έγκριση του Κογκρέσου.

 

"Θα υπογράψουμε, σήμερα, την κατάσταση εθνικής ανάγκης και είναι ένα θαυμάσιο πράγμα" είπε ο Τραμπ μιλώντας στους δημοσιογράφους στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ζητήσει από το Κογκρέσο να συμπεριλάβει τους πόρους για την ανοικοδόμηση του τείχους –μια από τις βασικές προεκλογικές υποσχέσεις του– στο νομοσχέδιο του προϋπολογισμού που εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία την Πέμπτη. Ωστόσο στο νομοσχέδιο αυτό δεν περιλαμβανόταν το ποσό που ζητούσε ο Τραμπ, γεγονός που συνιστά ήττα για τον πρόεδρο.

 

Ο Τραμπ προέβλεψε ότι η αντιπαράθεση περί έκτακτης εθνικής ανάγκης θα κριθεί τελικά στο Ανώτατο Δικαστήριο και δήλωσε πεπεισμένος ότι "θα κερδίσει". Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον αυτού του μέτρου. "Όλοι ξέρουν ότι τα τείχη λειτουργούν", επανέλαβε, κάνοντας λόγο για "εισβολή" παράτυπων μεταναστών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.