ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλβανία: Επεισόδια και απόπειρα εισβολής στο κτήριο της κυβέρνησης

17:35 - 16 Φεβ 2019 | Ειδήσεις
Αλβανία: Επεισόδια και απόπειρα εισβολής στο κτήριο της κυβέρνησης
Σοβαρά επεισόδια εκτυλίσσονται στα Τίρανα, όπου υποστηρικτές της αντιπολίτευσης που ζητούν παραίτηση του Έντι Ράμα εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες, διέσπασαν αστυνομικό κλοιό και προσπάθησαν να σπάσουν τις πόρτες του κτηρίου που στεγάζει το γραφείο του Αλβανού πρωθυπουργού.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο κέντρο των Τιράνων ανταποκρινόμενοι σε έκκληση της αντιπολίτευσης που ζητεί την αποχώρηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2013.

Μια ομάδα περίπου 100 διαδηλωτών αρχικά έριξε καπνογόνα και πέτρες προς την κατεύθυνση του κτηρίου της κυβέρνησης, το οποίο φρουρούσε ισχυρή αστυνομική δύναμη. Οι διαδηλωτές, που κατηγορούν τον Αλβανό πρωθυπουργό για διαφθορά φώναζαν «Ράμα, φύγε».

Στη συνέχεια παραβίασαν τον αστυνομικό κλοιό και κατέλαβαν το προαύλιο του κτηρίου. Δακρυγόνα ρίχθηκαν από ψηλά στους διαδηλωτές, οι οποίοι χρησιμοποίησαν σιδερένιες ράβδους για να σπάσουν τις πόρτες. Περίπου 10 από αυτούς εισήλθαν στο κτήριο και ανέβηκαν στον πρώτο όροφο. Αξιωματικός της ασφάλειας απηύθυνε έκκληση για ηρεμία.

Ο 54χρονος Έντι Ράμα, ο οποίος άρχισε το 2017 τη δεύτερη πρωθυπουργική θητεία του, είχε ανακοινώσει χθες πως δεν θα βρίσκεται στα Τίρανα στη διάρκεια της διαδήλωσης. Επρόκειτο να μεταβεί στον Αυλώνα, την περιφέρειά του, για έναν «διάλογο» με τους κατοίκους του για την «ανάπτυξη της πόλης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.