ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέντε έως οχτώ τρισ.κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ

16:00 - 28 Φεβ 2019 | Ειδήσεις
Πέντε έως οχτώ τρισ.κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ
Μεταξύ 5 και 8 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών υπολογίζεται η ποσότητα του φυσικού αερίου που βρίσκεται στον στόχο «Γλαύκος» στο οικόπεδο 10 της κυπριακής αποκλειστικής ζώνης (ΑΟΖ) και πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις παγκόσμια τα τελευταία τρία χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Λακκοτρύπης.

«Tους επόμενους μήνες», όπως ανέφερε ο κ. Λακκοτρύπης, «θα εκτιμηθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια η ποσότητα φυσικού αερίου». Παράλληλα, ανακοίνωσε πως στην πρώτη γεώτρηση στον στόχο «Δελφύνη» δεν εντοπίστηκε ποσότητα φυσικού αερίου.

 

Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ενημερώθηκε από αντιπροσωπεία της αμερικανικής εταιρείας, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Τρίσταν Άσπρεϊ, ενώ προηγήθηκε ενημέρωση των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

 

Επισημαίνεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρόδρομος Προδρόμου τόνισε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ότι τα αποτελέσματα για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο «τεμάχιο 10» της Κυπριακής ΑΟΖ, θα είναι καταλυτικά για την θέση της Κύπρου στον ενεργειακό χάρτη.

Ο κ. Προδρόμου επεσήμανε, επίσης, ότι το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συνεχιστεί και σε αδειοδοτημένα και μη αδειοδοτημένα ακόμα τεμάχια της Κυπριακής ΑΟΖ, σημειώνοντας πως εάν η Τουρκία ξεκινήσει γεώτρηση, όπως απειλούσε, εντός της ΑΟΖ της Κύπρου, αυτό θα είναι αρνητική εξέλιξη, θα είναι εισβολή.

 

«Είμαστε σε εγρήγορση, υπάρχει το Διεθνές Δίκαιο και εδώ σε ό,τι αφορά την Τουρκία, μιλάμε για την μειοψηφία του ενός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Προδρόμου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.