ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακρόν:Τέλος στο όνομα πατρός-μητρός

18:06 - 01 Μαρ 2019 | Ειδήσεις
Μακρόν:Τέλος στο όνομα πατρός-μητρός
Τέλος στις κοινωνικές διακρίσεις που βασίζονται στις σεξουαλικές προτιμήσεις των πολιτών της Γαλλίας και έχουν νομική υπόσταση επιχειρεί να βάλει ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μέσω τροπολογίας που κατέθεσε η κυβέρνησή του στη γαλλική βουλή.

Η τροπολογία αλλάζει τον τρόπο που καταγράφονται τα οικογενειακά στοιχεία των παιδιών στους κατάλογους των σχολείων και καταργεί τις πιο αναγνωρίσιμες λέξεις του κόσμου. Στις αιτήσεις εγγραφής στα σχολεία, αντί για «Όνομα Πατρός» και «Όνομα Μητρός» θα αναγράφονται οι λέξεις «Γονέας 1» και «Γονέας 2».

 

Ο Μακρόν ισχυρίζεται ότι η νέα πραγματικότητα επιβάλει μια διαφορετική προσέγγιση ενός αυτονόητου μέχρι σήμερα θέματος καθώς όταν ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων βρίσκεται μπροστά σε μια προς συμπλήρωση αίτηση, προκύπτει το ζήτημα του ποιος από τους δύο, άνδρες ή γυναίκες, που αποτελούν το ζευγάρι των γονέων ενός ανήλικου είναι ο πατέρας και ποιος η μητέρα.

 

Οι υποστηρικτές της αλλαγής δηλώνουν ότι θα σταματήσουν τις διακρίσεις εναντίον των γονέων του ιδίου φύλου, αλλά οι επικριτές ισχυρίζονται ότι ένας τέτοιος διαχωρισμός είναι κακός και θα προκαλέσει ανταγωνισμό ανάμεσα στους δύο γονείς, σχετικά με το ποιος είναι ο νούμερο 1 και ποιος ο νούμερο 2.

 

Η υπουργός Βαλερί Πετί που έθεσε το ζήτημα είπε στη βουλή ότι είναι αναχρονιστική η διάκριση της οικογένειες με βάση το φύλο των γονέων τους.

Σημειώνεται ότι το νέο μέτρο του Μακρόν έρχεται σε συνέχεια του νόμου του 2013 για την νομική ισότητα των γάμων ανάμεσα σε ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια.

 

Η τροπολογία αναμένεται να τεθεί στην Γερουσία και αν απορριφθεί, η κυβέρνηση θα την επαναφέρει στην Εθνική Συνέλευση για να τεθεί εκ νέου σε συζήτηση.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:20 - 01 Μαρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.