ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία-Ολλανδία καθησυχάζουν τους επενδυτές για την Air France-KLM

17:27 - 04 Μαρ 2019 | Ειδήσεις
Γαλλία-Ολλανδία καθησυχάζουν τους επενδυτές για την Air France-KLM
Μετά την αιφνίδια ανακοίνωση της Ολλανδίας πως απέκτησε σταδιακά μερίδιο 14% στο μετοχικό κεφάλαιο συμμετοχών του αεροπορικού ομίλου Air France-KLM, οι υπουργοί οικονομικών της Γαλλίας και της Ολλανδίας συναντήθηκαν και εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί προς τους επενδυτές, οι οποίοι φοβήθηκαν έναν αγώνα ισχύος στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρινό λε Μερ, δήλωσε πως «στόχος μας είναι να εξελιχθεί η Air France-KLM στην καλύτερη αεροπορική εταιρεία του κόσμου». Πρόσθεσε, δε, πως «ανοίγουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία του ομίλου».Πρόσθεσε πως η Ολλανδία προτίθεται να συνεργαστεί στενότερα με τους Γάλλους για να γίνει πιο «μάχιμη» η εταιρεία.

 

Οι διαφωνίες Παρισιού - Αμστερνταμ αφορούσαν μια σειρά ζητημάτων που επηρέαζαν την KLM. Μεγάλη δυσαρέσκεια είχε προκληθεί πέρυσι στους κύκλους της ολλανδικής κυβέρνησης από τις ζημίες που υπέστη ο αεροπορικός όμιλος από τις απεργίες στη Γαλλία, σύμφωνα με το BBC. Συν τοις άλλοις, οι Ολλανδοί δυσανασχετούσαν διότι ο διευθύνων σύμβουλος της Air France-KLM Μπεν Σμιθ ήταν ιδιαίτερα παρεμβατικός σε θέματα της θυγατρικής KLM. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, μάλιστα, κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που ήθελαν τον επικεφαλής της KLM, Πιέτερ Ελμπερς, να αποχωρεί επειδή υποστηρίζει πως οι δύο οντότητες θα πρέπει να λειτουργούν ξεχωριστά. Αν και ο Ελμπερς παρέμεινε στη θέση του, ο κ. Μπεν Σμιθ, απέκτησε μία θέση στο εποπτικό συμβούλιο της KLM. Μέσα στην εβδομάδα, αναλυτές της Bernstein Research δήλωσαν στο Bloomberg πως«ανησυχούμε μήπως τα συγκρουόμενα συμφέροντα μεταξύ των δύο χωρών αναχαιτίσουν την αναδιάρθρωση του ομίλου, που είναι αναγκαία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.