ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν υπάρχει «ποινική ευθύνη» για την Uber για το τρακάρισμα στο Tempe

12:04 - 06 Μαρ 2019 | Ειδήσεις
Δεν υπάρχει «ποινική ευθύνη» για την Uber για το τρακάρισμα στο Tempe
Η Uber δεν έχει ποινική ευθύνη για το τρακάρισμα που συνέβη τον Μάρτιο του 2018 στο Tempe της Αριζόνα, κατά το οποίο ένα αυτοκίνητο της εταιρείας χτύπησε και σκότωσε πεζό, όπως δήλωσαν οι εισαγγελείς την Τρίτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, ο εισαγγελέας της κομητείας Yavapaiδήλωσε σε επιστολή του, που δημοσιεύθηκε, ότι δεν υπάρχει «ποινική ευθύνη» για την Uber, αλλά ότι η εφεδρική οδηγός, Rafaela Vasquez, πρέπει να οδηγηθεί στην αστυνομία για πρόσθετη έρευνα.

 

Η σύγκρουση έγινε με ένα Volvo XC90 όχημα που χρησιμοποίησε η Uber για να να κάνει δοκιμές όσον αφορά την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης.

 

Η απόφαση των εισαγγελέων να μην ασκήσουν ποινικές διώξεις κατά της εταιρείας αφαιρεί έναν πιθανό πονοκέφαλο για την Uber, καθώς τα στελέχη της εταιρείας προσπαθούν να διαχειριστούν έναν μακρύ κατάλογο ομοσπονδιακών ερευνών, αγωγών και άλλων νομικών υποθέσεων πριν από την αρχική δημόσια προσφορά της φετινής χρονιάς.

 

Η Vasquez, η οδηγός υποστήριξης της Uber, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κατηγορίες για ανθρωποκτονία, σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας τον Ιούνιο.

 

Με βάση βίντεο που τραβήχτηκε μέσα από το αυτοκίνητο, η αστυνομία είχε δηλώσει πέρυσι ότι η οδηγός κοίταζε κάτω και έβλεπε μέσω streaming επεισόδιο του τηλεοπτικού σόσου «The Voice» σε τηλέφωνο, μέχρι περίπου τη στιγμή της σύγκρουσης. Κοίταξε προς τα πάνω, μόλις μισό δευτερόλεπτο πριν χτυπήσει την Elaine Herzberg, 49 ετών,  που έχασε τη ζωή της. 

 

Η αστυνομία σημείωσε ότι το γεγονός «μπορούσε να αποφευχθεί».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.