ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στάση αναμονής στη Wall λόγω μάκρο - Ρευστοποιήσεις στην Ευρώπη

15:35 - 16 Μαϊ 2007 | Ειδήσεις
Νευρικότητα επικρατεί προσυνεδριακά στη Wall, καθώς οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον την κυβερνητική έκθεση για τις αδειες κατοικιών στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, οι αδειες μειώθηκαν κατά 2,5% τον Απρίλιο, ενδειξη η οποία αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι το αμερικανικό real estate σημειώνει κάμψη.

Οι τίτλοι της Home Depot υποχωρούν στην Ευρώπη, ενώ σε αρνητική τροχιά κινείται και η Applied Materials, η μεγαλύτερη κατασκευαστική εξοπλισμού ημιαγωγών μετά την ανακοίνωση ότι οι παραγγελίες το τελευταίο τρίμηνο υποχώρησαν σε βαθμό υψηλότερο των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Σε θετικό εδαφος κινείται η Citigroup, μετά την ανακοίνωση ότι η ESL Investments γνωστοποίησε την προσπάθεια εξαγοράς μεριδίου αξίας 800 εκατ. δολαρίων στη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ.

Κέρδη και για τη Sony, η οποία προβλέπει αύξηση κερδών το 2007, λόγω της ανάκαμψης που αναμένεται να σημειωθεί η μονάδα ηλεκτρονικών ειδών, καθώς και γι ατην Agile Software, καθώς συμφώνησε να περάσει στα χέρια της Oracle Systems προς 495 εκατ.  δολάρια ή 8,10 δολάρια ανά μετοχή.

Ρευστοποιήσεις κερδών στην Ευρώπη

Κατοχύρωση κερδών καταγράφουν οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές ενόψει της ανακοίνωσης μακροικονομικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία, τα οποία αναμένεται να δείξουν για μια ακόμη φορά ότι η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη επιβραδύνεται.

Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο  FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,07% στις 6,563.70 μονάδες, στο Παρίσι ο Cac 40 διαμορφώνεται στις 6,036.84 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,21%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο Dax καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,24% στις 7,487.41μονάδες.

Πλήγμα δέχονται οι εταιρείες, οι πωλήσεις των οποίων εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ, όπως η Roche Holding, η , BP και η SAP.

Σε αρνητικό εδαφος και η Credit Agricole, καθώς τα αποτελέσματα α ΄ τριμήνου ηταν κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, ενώ οι Air France-KLM και Lufthansa κρατούν τα ηνία της πτώσης στον κλάδο των αερομεταφορών, καθώς το αργό διαπραγματεύθηκε κοντά στα υψηλά μιας εβδομάδας.

Απώλειες και για την Easy Jet, μετά τη σύσταση της Goldman Sachs για πώληση των μετοχών, ενώ η Rio Tinto οδηγεί τον κλάδο των μεταλλουργικών σε χαμηλότερα επίπεδα, λόγω της πτώσης των τιμών των μετάλλων.  

Την απώλειες διευρύνουν και οι BMW, HSBC και Statoil, καθώς διαπραγματεύονται χωρίς δικαίωμα στο μέρισμα.

Αντίθετα, κέρδη σημειώνει η ING Groep, η οποία ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών υψους 5 εκατ. ευρώ, καθώς και κέρδη 1,89 δισ. ευρώ το α ΄ τρίμηνο. Η αύξηση της κερδοφορίας ηταν υψηλότερη των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν κέρδη στα 1,83 δισ. ευρώ.

Σε θετική τροχιά και η Zurich Financial Services, η μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ελβετίας, καθώς ανακοίνωσε αυξημένα κέρδη το α ΄ τρίμηνο. Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,39 διδ. δολάρια, λόγω των μειωμένων αποζημιώσεων για φυσικές καταστροφές. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 1,08 διδ. δολάρια.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.