ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συντριβή αεροσκάφους των Ethiopian Airlines-Νεκροί οι 157 επιβαίνοντες

14:10 - 10 Μαρ 2019 | Ειδήσεις
Συντριβή αεροσκάφους των Ethiopian Airlines-Νεκροί οι 157 επιβαίνοντες
Αεροσκάφος της Ethiopian Airlines που εκτελούσε πτήση από την Αντίς Αμπέμπα στο Ναϊρόμπι συνετρίβη το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Boeing 737 μετέφερε 149 επιβάτες και οκτώ μέλη πληρώματος.

 

Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση των Αιθιοπικών Αερογραμμών. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση στην πτήση επέβαιναν πολίτες από 33 χώρες.

 

Τα έως τώρα στοιχεία για την υπηκοότητα των θυμάτων:

 

32 Κενυάτες
18 Καναδοί
 9 Αιθίοπες
 8 Κινέζοι
 8 Ιταλοί
 8 Αμερικανοί
 7 Βρετανοί
 7 Γάλλοι
 6 Αιγύπτιοι
 5 Ολλανδοί
 4 Ινδοί
 3 Ρώσοι
 2 Μαροκινοί
 2 Ισραηλινοί
 1 Βέλγος
 1 Νορβηγός
 1 υπήκοος Ουγκάντας
 1 υπήκοος Υεμένης
 1 υπήκοος Μοζαμβίκης
 1 Σουδανός
 4 με διαβατήριο ΟΗΕ

 

Το γραφείο του πρωθυπουργού της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και του λαού της Αιθιοπίας στις οικογενειες των θυμάτων: «Το γραφείο του πρωθυπουργού, εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού της Αιθιοπίας, εκφράζει τα βαθύτερα συλλυπητήριά του στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους στο Μπόινγκ 737 των Αιθιοπικών Αερογραμμών που ήταν προγραμματισμένη για το Ναϊρόμπι της Κένυας σήμερα το πρωΐ», τονίζεται στο Twitter του πρωθυπουργού.

 

Τα αίτια που προκάλεσαν την συντριβή παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.

 

H Επιτροπή Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ, θα προχωρήσει στην αποστολή ομάδας εμπειρογνωμόνων στην Αιθιοπία, για την διερεύνηση του σημερινού τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος με το Boeing 737 MAX.

 

Η Boeing έχει επίσης, εκφράσει την ετοιμότητά της για την παραχώρηση τεχνικής βοήθειας.

 

Περισσότεροι από δέκα οι εργαζόμενοι για τον ΟΗΕ που επέβαιναν στο αεροσκάφος

 

Περισσότεροι από δέκα άνθρωποι που συνδέονται με τον ΟΗΕ έχασαν την ζωή τους στην συντριβή του Boeing της Ethiopian Airlines που εκτελούσε την πτήση Αντίς Αμπέμπα-Ναϊρόμπι, έγινε γνωστό από πηγή των Ηνωμένων Εθνών.

 

«Περιμένουμε ότι τουλάχιστον 10-12 θύματα συνδέονται με τον ΟΗΕ», δήλωσε η πηγή, διευκρινίζοντας ότι είναι πιθανόν μεταξύ των νεκρών να συγκαταλέγονται free lance διερμηνείς που επρόκειτο να συμμετάσχουν σε διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, η οποία θα διεξαχθεί στο διάστημα 11-15 Μαρτίου στο Ναϊρόμπι.

 

Η πηγή του διεθνούς οργανισμού εξήγησε ότι η καταμέτρηση των μελών του προσωπικού του ΟΗΕ που επέβαιναν στο αεροσκάφος έχει περιπλακεί εξαιτίας του γεγονότος ότι ορισμένοι δηλώνουν στον ΟΗΕ το ταξίδι τους, ενώ άλλοι όχι, και ορισμένοι δεν χρησιμοποιούν το διαβατήριο του ΟΗΕ.

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τις απώλειες στο αεροπορικό δυστύχημα, που συνέβη λίγο μετά την απογείωση από την Αντίς Αμπέμπα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:29 - 10 Μαρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.