ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα ήττα στο μέτωπο του Brexit για τη Μέι

22:47 - 12 Μαρ 2019 | Ειδήσεις
Νέα ήττα στο μέτωπο του Brexit για τη Μέι
Ακόμα ένα -αναμενόμενο- πλήγμα για Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, η συμφωνία της οποίας με τις Βρυξέλλες για το Brexit καταψηφίστηκε απόψε στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Ειδικότερα, μόλις 242 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας, ενώ 391 την καταψήφισαν.

Πλέον στη Βουλή των κοινοτήτων θα πραγματοποιηθούν δύο ακόμη ψηφοφορίες, η πρώτη την Τετάρτη θα αποφασίσει αν θα υπάρξει αποχώρηση δίχως συμφωνία και η δεύτερη την Πέμπτη, θα αποφασίσει την μονομερή αναβολή του άρθρου 50, της ημερομηνίας αποχώρησης

Νωρίτερα, ο Γενικός Εισαγγελέας του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέφρο Κοξ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο νομικός κίνδυνος από το backstop παραμένει για τη Βρετανία, γεγονός που καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τη στάση των «σκληρών» του Brexit στην ψηφοφορία. 

Ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο επί της Συμφωνίας της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι με τις Βρυξέλλες με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει: «Ακούγοντας τη συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων: φαίνεται να υπάρχει μια επικίνδυνη ψευδαίσθηση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να επωφεληθεί από μια μεταβατική περίοδο χωρίς την ύπαρξη της Συμφωνίας Αποχώρησης». «Να είμαι ξεκάθαρος: η μόνη νομική βάση για μια μετάβαση είναι η Συμφωνία Αποχώρησης. Καμία συμφωνία για αποχώρηση σημαίνει καμία μετάβαση», κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.