ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Γερμανία τα «μαύρα κουτιά» του Βoeing 737 Max 8

20:09 - 13 Μαρ 2019 | Ειδήσεις
Στη Γερμανία τα «μαύρα κουτιά» του Βoeing 737 Max 8
Τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους θα σταλούν στη Γερμανία για ανάλυση, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ethiopian Airlines.

Οι αρχές θα αναζητήσουν απαντήσεις για τα αίτια που οδήγησαν στη συντριβή του αεροσκάφους Βoeing 737 Max 8 των Αιθιοπικών Αερογραμμών στα δύο «μαύρα κουτιά». Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το δεύτερο ατύχημα στο οποίο εμπλέκεται το αεροπλάνο 737 Max, τους τελευταίους πέντε μήνες. 

 

Νωρίτερα, η Norwegian Air ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει αποζημίωση από την Boeing για το κόστος και τα χαμένα έσοδα, μετά την καθήλωση του στόλου των αεροσκαφών 737 Max 8, όπως μεταδίδει το Reuters.

 

Οι εταιρείες προχωρούν η μία μετά την άλλη σε ακύρωση ή επανεξέταση των παραγγελιών. Το Bloomberg μεταδίδει ότι οι αερομεταφορείς διεθνώς επανεξετάζουν παραγγελίες των 737 Max αξίας περίπου 57 δισ. δολαρίων. Το ποσό αυτό θα μπορούσε να ανέβει αφού η αναβαθμισμένη εκδοχή του 737 έχει εξασφαλίσει 5.000 παραγγελίες συνολικής αξίας άνω των 600 δισ. δολαρίων.

 

Παράλληλα, χώρες σε όλο τον πλανήτη, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, καθηλώνουν τα Βoeing 737 Max 8. Εξαίρεση αποτελεί η αμερικανική ρυθμιστική αρχή που δεν θα απαγορεύσει τις πτήσεις του συγκεκριμένου μοντέλου. Ο Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε με τον CEO της Boeing Dennis Muilenburg, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος είναι ασφαλές, σύμφωνα με δύο πηγές του Reuters.  

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.