ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η τεχνολογία οδήγησε την Ασία σε θετικό εδαφος

10:22 - 17 Μαϊ 2007 | Ειδήσεις
Σε θετική τροχιά κινήθηκαν για πρώτη φορά σε διάστημα τριών ημερών οι ασιατικές κεφαλαιαγορές, καθοδηγούμενες από τον κλάδο ηλεκτρονικών ειδών. Πρωταγωνίστρια της ανόδου η Sony, καθώς προέβλεψε κέρδη ρεκόρ για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης και η Hewlett-Packard, η οποία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις θα ξεπεράσουν τα 100 δισ. δολάρια για πρώτη φορά.

Συγκεκριμένα, στο Τόκιο ο Nikkei 225 σημείωσε μικρή πτώση 0,10% στις 17,511.36 μονάδες, στο Χονγκ Κονγ ο Hang Seng ενισχύθηκε κατά 0,37% στις 21,014.93 μονάδες, ενώ στη Νότιο Κορέα ο Kospi εκλεισε στις 1,614.88 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,89%.

Η αγορά της Ινδονησίας ηταν κλειστή, λόγω εορτών.

Αξιόλογα κέδη και για την Macquarie Bank, λόγω των εκτιμήσεων ότι προλειαίνει το εδαφος για νέες εξαγορές, μετά την εγκατάλειψη των σχεδίων της για κατάθεση προσφοράς για την Qantas Airways.

Η Hyundai Steel ενισχύθηκε μετά την ανακοίνωση της Arcelor Mittalότι τα κέρδη α ΄ τριμήνου ενισχύθηκαν κατά 41%.

Οι ιαπωνικές τράπεζες συμπεριλαμβανομένης της Mizuho Financial εκλεισαν με απώλειες, λόγω των εκτιμήσεων ότι η κερδοφορία τους μειώθηκε την περασμένη χρονιά.

Σε θετικό εδαφος και η Sharp, η μεγαλύτερη παραγωγός στην Ιαπωνία τηλεοράσεων LCD, η οποία οδευσε προς τα υψηλότερα κλεισίματα από τις 23 Ιουνίου.

Ορισμένες μετοχές στην Ιαπωνία υποχώρησαν, μετά την ανακοίνωση ότι περιορίστηκε το α ΄ τρίμηνο η ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας, καθώς οι εταιρείες μείωσαν τις δαπάνες ανησυχούμενες ότι οι εξαγωγές στις ΗΠΑ θα σημειώσουν πτώση.

Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ ενισχύθηκε ετησίως 2,4% το τρίμηνο που εληξε την 31η Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης. Τα στοιχεία του δ ΄ τριμήνου, τα οποία αναθεωρήθηκαν στο 5%, παραμένουν τα υψηλότερα σε διάστημα τριών χρόνων, από 5,5%.  Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση του ΑΕΠ ετησίως  κατά 2,7%.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.