ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβούλιο Ευρώπης:Επιχαίρει για την κατάργηση της θανατικής ποινής στην Καλιφόρνια!

18:18 - 14 Μαρ 2019 | Ειδήσεις
Συμβούλιο Ευρώπης:Επιχαίρει για την κατάργηση της θανατικής ποινής στην Καλιφόρνια!
Με δήλωση του σήμερα, στο Στρασβούργο, ο Ρουμάνος Σοσιαλιστής βουλευτής της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και γενικός της εισηγητής για την κατάργηση της θανατικής ποινής Titus Corlăţean, χαιρέτισε την απόφαση του Gavin Newsom, κυβερνήτη της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, να υπογράψει ένα μορατόριουμ για την κατάργηση της θανατικής ποινής.

"Η απόφαση του κυβερνήτη Newsom αποδεικνύει το πολιτικό θάρρος και δείχνει την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει στην κατάργηση της θανατικής ποινής, ειδικά που στην Καλιφόρνια φιλοξενείται το ένα τέταρτο όλων των θανατοποινιτών στις ΗΠΑ".

 

"Ως εκ τούτου, η Καλιφόρνια θα ενταχθεί σε περισσότερες από 20 πολιτείες στη χώρα που έχουν καταργήσει de jure ή de facto τη θανατική ποινή", ανέφερε.

"Η θανατική ποινή είναι πάντα μια σκληρή και απάνθρωπη τιμωρία, ανεξάρτητα από το έγκλημα, και δεν θα πρέπει πλέον να εφαρμόζεται σε δημοκρατικά κράτη που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Καλώ τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, ένα κράτος παρατηρητή στο Συμβούλιο της Ευρώπης, να επανεξετάσουν σε πολιτικό επίπεδο τη δυνατότητα να καταργήσουν πλήρως αυτή την πρόταση, προκειμένου να την καταργήσουν de jure ή de facto σε εκείνες τις πολιτείες τους, όπου  εξακολουθεί να εφαρμόζεται η θανατική ποινή ή οι νόμοι επιτρέπουν την επιβολή της".

 

"Μια τέτοια προσέγγιση θα ήταν σύμφωνη με τις κοινές αξίες μας, όπως διατυπώνονται στην Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις διεθνείς συνθήκες", κατέληξε ο εισηγητής.

 

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.