ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταψηφίστηκε από τη βρετανική Βουλή η πρόταση για δεύτερο δημοψήφισμα

20:46 - 14 Μαρ 2019 | Ειδήσεις
Καταψηφίστηκε από τη βρετανική Βουλή η πρόταση για δεύτερο δημοψήφισμα
Ξεκίνησε η τρίτη ημέρα ψηφοφοριών στη βρετανική Βουλή με κεντρικό θέμα της σημερινής ψηφοφορίας να είναι αν η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραταθεί μετά τις 29 Μαρτίου, που είναι η προγραμματισμένη ημερομηνία για το Brexit.

Αν όλες οι εισηγήσεις των βουλευτών τεθούν προς ψηφοφορία, τότε συνολικά θα πραγματοποιηθούν πέντε ψηφοφορίες συνολικά.

Με 334 ψήφους κατά και 83 υπέρ, κατάψηφιστηκε η τροπολογία που είχε προτείνει η Σάρα Γουόλαστον, η οποία θα οδηγούσε σε μία παράταση του Brexit, για χρονικό περιθώριο ικανό ώστε να λάβει χώρα ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

 

Μπαρνιέ: Η δεύτερη καταψήφιση επιδεινώνει την αβεβαιότητα

 

H καταψήφιση για δεύτερη φορά της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένου Βασιλείου από τη Βουλή των Κοινοτήτων «επιμηκύνει» και «επιδεινώνει» την «αβεβαιότητα» που υπάρχει εδώ και τρία χρόνια λόγω Brexit, δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ μιλώντας στη που πραγματοποιείται στο Βουκουρέστι.

 

Ενόψει και της σημερινής ψηφοφορίας για το ενδεχόμενο παράτασης του άρθρου 50, ο Μ. Μπαρνιέ υπογράμμισε ότι οι «αρνητικές» ψήφοι όπως η προχθεσινή κατά της συμφωνίας και η χθεσινή κατά της εξόδου χωρίς συμφωνία δεν είναι χρήσιμες. «Χρειαζόμαστε μια θετική και εποικοδομητική ψήφο» υπογράμμισε σύμφωνα με το ΑΠΕ, και επανέλαβε ότι, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί ακόμα να εξέλθει της ΕΕ με συντεταγμένο τρόπο «αυτή η συμφωνία είναι η μόνη πιθανή και διαθέσιμη».

Τελευταία τροποποίηση στις 21:28 - 14 Μαρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.