ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν:Απαιτείται έγκριση όλων των μελών-κρατών της ΕΕ για αναβολή Brexit

23:28 - 14 Μαρ 2019 | Ειδήσεις
Κομισιόν:Απαιτείται έγκριση όλων των μελών-κρατών της ΕΕ για αναβολή Brexit
Σε περίπτωση που η Βρετανία ζητήσει οποιαδήποτε αναβολή προκειμένου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, απαιτείται η «ομόφωνη έγκριση» των κρατών μελών της ΕΕ, δήλωσε εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Θα εναπόκειται στα κράτη μέλη να εξετάσουν ένα τέτοιο αίτημα, δίνοντας προτεραιότητα στην ανάγκη να διασφαλιστεί η λειτουργία των θεσμών της ΕΕ και λαμβάνοντας υπόψη τους λόγους για κάτι τέτοιο και τη διάρκεια μιας πιθανής παράτασης» του άρθρου 50, επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ «βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους ηγέτες».

 

Η Βουλή υπέρ της καθυστέρησης του Brexit

 

Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε την πρόταση της κυβέρνησης Μέι για μια παράταση του Brexit, αφότου προηγουμένως απέρριψε τροπολογία η οποία ζητούσε μια καθυστέρηση μέχρι να διεξαχθεί δεύτερο δημοψήφισμα.

 

H πρόταση που υπερψηφίστηκε αναφέρει πως αν δεν υπάρξει μια συμφωνία για το Brexit πριν από τις 20 Μαρτίου, η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει μια καθυστέρηση της διαδικασίας ως τις 30 Ιουνίου. Αν δεν υπάρξει συμφωνία, η κυβέρνηση θα επιδιώξει μια παράταση της διαδικασίας, αλλά τους όρους θα τους θέσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

 

Σύμφωνα με το Reuters, η κυβερνητική πρόταση εγκρίθηκε με 412 ψήφους υπέρ και 202 κατά.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:24 - 15 Μαρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.