ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Boeing: Συνεχίζει την παραγωγή 737 Max-Τα μαύρα κουτιά στη Γαλλία

11:20 - 15 Μαρ 2019 | Ειδήσεις
Boeing: Συνεχίζει την παραγωγή 737 Max-Τα μαύρα κουτιά στη Γαλλία
H Boeing ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει την παραγωγή των 737 Max, σταματώντας προσωρινά τις παραδόσεις τους έως ότου διακριβωθεί η αιτία των δύο δυστυχημάτων.

Το 737 Max είναι το μοντέλο της εταιρείας με τις υψηλότερες πωλήσεις και εξακολουθεί να καταγράφεται ισχυρή ζήτηση για αυτό. Ωστόσο τα 371 αεροσκάφη της νεότερης εκδοχής του, Max 8 και 9, έχουν καθηλωθεί επ' αόριστο. 

 

Σύμφωνα με το CNN, η συνέχιση της παραγωγής είναι καλό νέο για χιλιάδες εργαζομένους της Boeing. Ωστόσο τα προβλήματα για την εταιρεία τώρα αρχίζουν, αφού θα κληθεί πιθανότατα να προβεί σε αναβαθμίσεις λογισμικού σε εκατοντάδες αεροσκάφη, ενώ δεν αποκλείεται να έρθει αντιμέτωπη με μαζικές ακυρώσεις παραγγελιών ή ακόμη και αγωγές για αποζημιώσεις.

 

Στη Γαλλία τα μαύρα κουτιά

 

Η ομάδα που διεξάγει τις έρευνες για τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου των Αιθιοπικών Αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση ET302 που στοίχισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους, έφτασε στο Παρίσι, όπου εξετάζονται τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου, ανακοίνωσε σήμερα η αεροπορική εταιρεία με μήνυμά της στο Twitter «Η αντιπροσωπεία από την Αιθιοπία της οποίας ηγείται ο επικεφαλής των ερευνητών του Γραφείου Διερεύνησης Δυστυχημάτων έφτασε στις εγκαταστάσεις της Ερευνητικής Αρχής της γαλλικής ασφάλειας και άρχισε στο Παρίσι η διαδικασία της έρευνας».

 

Την ίδια ώρα η επιτροπή ασφάλειας των μεταφορών (KNKT) της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι θα επιταχύνει την δημοσιοποίηση της έκθεσής της για την τραγωδία με το αεροπλάνο της Lion Air τον Οκτώβριο. Η έρευνα για το αεροπορικό δυστύχημα θα επιταχυνθεί και η έκθεση θα δοθεί στη δημοσιότητα τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, νωρίτερα από το επόμενο δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου που προβλεπόταν προηγουμένως να δημοσιοποιηθεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.