ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβούλιο Ευρώπης: «Γονάτισε» οικονομικά και διώχνει κόσμο!

16:30 - 18 Μαρ 2019 | Ειδήσεις
Συμβούλιο Ευρώπης: «Γονάτισε» οικονομικά και διώχνει κόσμο!
Το Συμβούλιο της Ευρώπης πληρώνει τους «τσαμπουκάδες» του έναντι της Ρωσίας (την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της οποίας έχει αποκλείσει από τις εργασίες της Συνέλευσης) και τα αντίποινα της χώρας, που αποφάσισε να μην συνεχίσει να καταβάλλει την χρηματοδότηση που προβλέπεται για την λειτουργία του Οργανισμού.

Αποκλειστικές πληροφορίες του Reporter από το Στρασβούργο αναφέρουν ότι αύριο, 19 Μαρτίου 2019, στις 10 το πρωί, ο κατά γενική ομολογία αποτυχημένος Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιον Ζάγκλαντ, θα παρουσιάσει στην Επιτροπή Υπουργών του Οργανισμού, σχέδιο έκτακτης ανάγκης, για την επιβίωση του Οργανισμού.

 

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, το προσωπικό του Οργανισμού θα μειωθεί κατά 14% σε διάστημα τριών ετών (έως το 2021), που αντιστοιχεί στην απώλεια περίπου 250 θέσεων εργασίας.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι περικοπές αφορούν όλους τους τύπους συμβάσεων (προσωρινά, ημιπροσωρινά και μόνιμα συμβόλαια) και το σχέδιο προβλέπει ειδικότερα την πρόωρη λήξη της θητείας περίπου 100 υπαλλήλων στις μόνιμες συμβάσεις, που όμως δεν προσφέρθηκαν όλοι εθελοντικά.

 

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι στο Συμβούλιο της Ευρώπης, το σχέδιο θα έχει σοβαρές κοινωνικές συνέπειες για όλο το προσωπικό και θα επηρεάσει αρνητικά την ποικιλομορφία και την αποτελεσματικότητα των δραστηριοτήτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

Για το λόγο αυτό, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση, σε συνεργασία με τα τρία συνδικάτα του Οργανισμού (FFPE, ΟneStaff, SACE), η επιτροπή προσωπικού αποφάσισε να οργανώσει εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 19 Μαρτίου λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Eπιτροπής των Υπουργών, η οποία ξεκινά στις 10 π.μ.

 

Ζητείται δε από το προσωπικό που μπορεί να βρεθεί  στην είσοδο του Palais de l'Europe, να παραμείνει για περίπου σαράντα λεπτά.

 

Διευκρινίζουν, βέβαια, ότι αυτή η εκδήλωση δεν αποτελεί απεργία ούτε προορίζεται να αποτελέσει επιθετική δράση εναντίον του Γενικού Γραμματέα, της Διοίκησης ή των Μόνιμων Αντιπροσώπων. Ο στόχος είναι απλώς να αποσταλεί ένα ισχυρό μήνυμα στους εκπροσώπους των κρατών μελών, ώστε να γνωρίζουν πλήρως ότι πίσω από τους αριθμούς (14% του προσωπικού, 250 θέσεις εργασίας) υπάρχουν υπάλληλοι με προσωπική ζωή και οικογένειες.

 

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.