ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καθυστέρηση του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου ζήτησε η Μέι

16:00 - 20 Μαρ 2019 | Ειδήσεις
Καθυστέρηση του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου ζήτησε η Μέι
Καθυστέρηση του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου ζητά η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, στην επιστολή της προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ενημερώνει επίσης ότι η πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση με συντεταγμένο τρόπο.

Πρόθεσή της είναι να επαναφέρει τη συμφωνία αποχώρησης που έκλεισε με την ΕΕ στο βρετανικό κοινοβούλιο, όπως σημειώνει.

Στην επιστολή αναφέρει επίσης ότι έχει σκοπό να φέρει περαιτέρω προτάσεις όσον αφορά το backstop (το δίχτυ ασφαλείας για τα ιρλανδικά σύνορα), έτσι ώστε να προστατεύσει την εγχώρια αγορά.

H δυνητική καθυστέρηση του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου θα ήταν νομικά και πολιτικά δύσκολη, σημειώνει από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας στο αίτημα της Βρετανίδας πρωθυπουργού για τρίμηνη παράταση της διορίας εξόδου, σύμφωνα με έγγραφο της Κομισιόν που έχει το Reuters.

Όπως σημειώνει, οι βασικές επιλογές για τους ηγέτες της ΕΕ είναι η καθυστέρηση της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι τις 23 Μαΐου ή αλλιώς τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2019.

«Οποιαδήποτε παράταση πρέπει να διαρκέσει ή μέχρι τις 23 Μαΐου ή πρέπει να είναι σημαντικά πιο μακρά και απαιτεί ευρωεκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις 23 Μαΐου», σημειώνει η Κομισιόν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.