ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοιχτή σε «μικρή καθυστέρηση» του Brexit η Μέρκελ

13:53 - 21 Μαρ 2019 | Ειδήσεις
Ανοιχτή σε «μικρή καθυστέρηση» του Brexit η Μέρκελ
Την ετοιμότητά της για να στηρίξει μικρή καθυστέρηση της προγραμματισμένης εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση εξέφρασε η Ανγκελα Μέρκελ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε ότι «όσον αφορά την ημερομηνία της 30ης Ιουνίου, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι έχουμε ευρωεκλογές τον Μάιο».

«Αυτό σημαίνει ότι το μέλλον και η νομιμότητα των ευρωεκλογών πρέπει να γίνουν σεβαστά. Αλλά, μπορούμε να μιλήσουμε σίγουρα θετικά για μικρότερη παράταση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ζήτησε από τον Τζέρεμι Κόρμπιν, ηγέτη των Εργατικών να τη βοηθήσει να σωθεί η συμφωνία αποχώρησης του Brexit.

Τελεσίγραφο στο Λονδίνο

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Ευρωπαϊκή Ενωση ετοιμάζεται να δώσει τελεσίγραφο στους Βρετανούς βουλευτές: Στηρίξτε την πρωθυπουργό σας την επόμενη εβδομάδα (και τη συμφωνία της), αλλιώς ρισκάρετε να αποχωρήσετε στις 29 Μαρτίου, χωρίς συμφωνία.

Η Μέι θα βρεθεί στις Βρυξέλλες σήμερα, για τη Σύνοδο της ΕΕ, την ώρα που το Συντηρητικό κόμμα της είναι διχασμένο και αντιμέτωπο με προειδοποιήσεις, όπως αυτή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ότι η ΕΕ μπορεί να εξασφαλίσει μικρή καθυστέρηση του Brexit, μόνο αν οι βουλευτές εγκρίνουν γρήγορα τη συμφωνία του διαζυγίου.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει μία τρίτη προσπάθεια για να περάσει τη συμφωνία της την Τρίτη ή την Τετάρτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.