ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιούνκερ:Συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών, σε ενδεχόμενη τρίτη ήττα της Μέι

16:39 - 21 Μαρ 2019 | Ειδήσεις
Γιούνκερ:Συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών, σε ενδεχόμενη τρίτη ήττα της Μέι
Συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών την επόμενη εβδομάδα, εάν το βρετανικό κοινοβούλιο δεν εγκρίνει για τρίτη φορά τη συμφωνία αποχώρησης που διαπραγματεύθηκε η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, διαμηνύει σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Πρόεδρος της Κομισιόν εισερχόμενος στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξάγεται σήμερα στις Βρυξέλλες είπε ότι «στην περίπτωση που δεν εγκριθεί η Συμφωνία Αποχώρησης από τη Βουλή των Κοινοτήτων, θα έχουμε μία δεύτερη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα».

 

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, κατά την παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δήλωσε πως προτιμά την μικρότερη δυνατή παράταση στο Brexit.

Όπως εξήγησε ο ίδιος στον Τύπο το ερώτημα μακρά η σύντομη παράταση δεν έχει νόημα, αλλά το ερώτημα θα πρέπει να είναι χρήσιμη ή μη χρήσιμη παράταση. Σημείωσε δε ότι εξ ονόματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτηση την πιο σύντομη παράταση που είναι δυνατόν να δοθεί, σημειώνοντας την 18η Απριλίου ως την τελευταία ημερομηνία που το ΗΒ μπορεί ακόμα να οργανώσει ευρωεκλογές, πάντα υπό τον όρο ότι το βρετανικό κοινοβούλιο θα εγκρίνει την επόμενη εβδομάδα τη Συμφωνία Αποχώρησης.

Στη δήλωσή του προς τους ηγέτες της ΕΕ-27 στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι εξέφρασε τη λύπη του για τις εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ελπίζει ότι η ενδεχόμενη παράταση του άρθρου 50 θα είναι όσο το δυνατόν βραχύτερη και θα χορηγείται μόνο εάν συνάπτεται συνθήκη εξόδου επιτευχθεί συμφωνία στη Βουλή των Κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:35 - 21 Μαρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.