ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βόρεια Μακεδονία: Οι υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές

23:14 - 21 Μαρ 2019 | Ειδήσεις
Βόρεια Μακεδονία: Οι υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές
Τρεις θα είναι οι υποψήφιοι στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στην Βόρεια Μακεδονία, που θα διεξαχθούν στις 21 Απριλίου (α΄ γύρος) και 5 Μαΐου (β΄ γύρος).

Πρόκειται για τους Στέβο Πεντάροφσκι, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα και Μπλέριμ Ρέκα, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

Ο 56χρονος Στέβο Πεντάροφσκι, ο οποίος είναι ο εθνικός συντονιστής της Βόρειας Μακεδονίας για το ΝΑΤΟ, θα είναι ο κοινός υποψήφιος των δύο μεγαλύτερων κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM) της οποίας ηγείται ο Ζόραν Ζάεφ και του αλβανικού DUI του οποίου ηγείται ο Αλί Αχμέτι.

 

Η 65χρονη Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, καθηγήτρια συνταγματικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων, θα είναι η υποψήφια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, του οποίου ηγείται ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

 

Τρίτος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, ο Μπλέριμ Ρέκα, καθηγητής του Πανεπιστημίου στο Τέτοβο, ο οποίος υποστηρίζεται από δύο αντιπολιτευόμενα αλβανικά κόμματα το «BESA» και την «Συμμαχία για τους Αλβανούς».

 

Την υποψηφιότητα των τριών αυτών επικύρωσε σήμερα η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της Βόρειας Μακεδονίας.

 

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών θα αναμετρηθούν ο Στέβο Πεντάροφσκι και η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, καθώς ο Μπλέριμ Ρέκα έχει μικρές πιθανότητες να προκριθεί στον δεύτερο γύρο.

 

Ο νικητής των εκλογών θα διαδεχθεί στο ύπατο πολιτικό αξίωμα της χώρας τον Γκιόργκι Ιβάνοφ, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται στις 12 Μαΐου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.