ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Brexit: Μεγάλη διαδήλωση «Μένουμε Ευρώπη» στο Λονδίνο

20:27 - 23 Μαρ 2019 | Ειδήσεις
Brexit: Μεγάλη διαδήλωση «Μένουμε Ευρώπη» στο Λονδίνο
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που αντιτίθενται στην αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποίησαν το Σάββατο πορεία στο κέντρο του Λονδίνου, ζητώντας να διεξαχθεί νέο δημοψήφισμα προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση του Brexit.

Μία ημέρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στην οποία η Τερέζα Μέι ζήτησε νέα παράταση ώστε να περάσει τη συμφωνία για το Brexit οι διαδηλωτές διακήρυσσαν πως «η καλύτερη συμφωνία είναι το μη Brexit» και «Ζητάμε Δημοψήφισμα». Σύμφωνα με τους οργανωτές, η διαδήλωση μπορεί να είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει μέχρι σήμερα κατά του Brexit.

Η Μέι υπαινίχθηκε την Παρασκευή, πως μπορεί να μην φέρει και πάλι στο κοινοβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα την δις καταψηφισθείσα συμφωνία της για το διαζύγιο με την ΕΕ. Οι εφημερίδες The Times και The Daily Telegraph αναφέρουν πως αυξάνεται η πίεση στην Μέι για να παραιτηθεί. Είναι επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο της διεξαγωγής των ευρωεκλογών στη Βρετανία, γεγονός που μπορεί να λειτουργήσει ως ενός είδους δημοψήφισμα που θα ανατρέψει τα δεδομένα.

Με αίτημα τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος, οι διαδηλωτές υπέρ της ΕΕ συγκεντρώθηκαν γύρω στο μεσημέρι στην Μαρμπλ Αρτς, στην άκρη του Χάιντ Παρκ, πριν πραγματοποιήσουν πορεία μπροστά από το πρωθυπουργικό γραφείο στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ και καταλήξουν έξω από το κοινοβούλιο.

Ενώ δεν υπάρχει επίσημη εκτίμηση για αριθμούς, οι οργανωτές της διαδήλωσης λένε πως εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ήταν συγκεντρωμένοι καθώς άρχιζε η πορεία.

Οι οργανωτές ήταν πεπεισμένοι πως το μέγεθος του πλήθους θα υπερέβαινε εκείνο παρόμοιας συγκέντρωσης που είχε πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο και στην οποία είχαν πει πως είχαν συμμετάσχει περίπου 700.000 άνθρωποι.

Αίτημα για την πλήρη ακύρωση του Brexit έλαβε 4 εκατομμύρια υπογραφές μέσα σε μόλις τρεις ημέρες αφότου η Μέι είπε στους πολίτες «είμαι με το μέρος σας» στο θέμα του Brexit και κάλεσε τους βουλευτές να υποστηρίξουν τη συμφωνία της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.