ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Sunday Times: «Συμμορία των 11» προωθεί την απομάκρυνση της Μέι

11:05 - 24 Μαρ 2019 | Ειδήσεις
Sunday Times: «Συμμορία των 11» προωθεί την απομάκρυνση της Μέι
Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις 11 υπουργών της βρετανικής κυβέρνησης που έχουν ως στόχο την απομάκρυνση της Τερέζα Μέι από την πρωθυπουργία, αποκαλύπτει ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ των Sunday Times, Τιμ Σίπμαν.

«Ένα πλήρως ανεπτυγμένο πραξικοπηματικό σχέδιο του υπουργικού συμβουλίου βρίσκεται σε εξέλιξη για την απομάκρυνση της Τερέζα Μέι από την πρωθυπουργία», γράφει ο Τιμ Σίπμαν. «Το τέλος πλησιάζει. Θα έχει φύγει σε 10 μέρες», ανέφερε στον Σίπμαν μέλος του υπουργικού συμβουλίου, που μίλησε χωρίς να κατονομαστεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Ντέιβιντ Λίντιγκτον υπουργός προεδρίας της κυβέρνησης και de facto αναπληρωτής πρωθυπουργός, είναι από τους υποψήφιους για να οριστεί μεταβατικός πρωθυπουργός, ενώ άλλοι προωθούν για το πόστο τον υπουργό Περιβάλλοντος Μάικλ Γκοβ ή τον υπουργό Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ.

Πληθώρα δημοσιευμάτων του βρετανικού Τύπου ανέφεραν άλλωστε τα τελευταία 24ωρα πως ακόμη και οι στενότεροι σύμμαχοι της Μέι πιστεύουν πως είναι αναπόφευκτο να παραιτηθεί, με κάποιους βουλευτές να δηλώνουν ότι πρέπει να παρουσιάσει στις κυριακάτικες εφημερίδες σχέδια για την παραίτησή της.

Οι Times σημειώνουν ότι οι υπουργοί θα τεθούν αντιμέτωποι με την Μέι την Δευτέρα και αν εκείνη αρνηθεί να αποχωρήσει, οι υπουργοί θα την απειλήσουν να παραιτηθεί.

Το γραφείο της Μέι αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.