ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα Ζηλανδία: Αστυνομικός φόρεσε μαντίλα στις κηδείες των θυμάτων

12:22 - 24 Μαρ 2019 | Ειδήσεις
Νέα Ζηλανδία: Αστυνομικός φόρεσε μαντίλα στις κηδείες των θυμάτων
Το γύρο του κόσμου κάνει η φωτογραφία μίας αστυνομικού στη Νέα Ζηλανδία που φόρεσε μαντίλα ενώ είχε υπηρεσία στις κηδείες των θυμάτων του μακελειού που προκάλεσε ο 28χρονος ακροδεξιός Μπρέντον Τάραντ στις 15 Μαρτίου.

Η 24χρονη αστυνομικός Μισέλ ‘Εβανς την Πέμπτη ήταν υπηρεσία στο νεκροταφείο της πόλης, όπου έγιναν οι πρώτες κηδείες των θυμάτων και επέλεξε να στείλει το δικό της ηχηρό μήνυμα. Η νεαρή γυναίκα, που κρατούσε ένα ημιαυτόματο όπλο, φόρεσε μαύρη μαντίλα και τοποθέτησε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο επάνω στο αλεξίσφαιρο γιλέκο της για να δείξει αλληλεγγύη στους μουσουλμάνους μετανάστες της Νέας Ζηλανδίας.

Δίπλα της ένας άνδρας συνάδελφός της έβγαλε το καπέλο του για να δείξει σεβασμό στις οικογένειες και στους φίλους των θυμάτων που εκείνη την ώρα έλεγαν το τελευταίο αντίο στους δικούς τους ανθρώπους.
Στη Νέα Ζηλανδία όλο και περισσότερες γυναίκες φορούν μαντίλα ως ένδειξη συμπαράστασης αλλά και λύπης για τα θύματα, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλο και πιο δημοφιλές γίνεται το hashtag  #HeadscarfforHarmony (#ΜαντίλαΓιαΤηνΑρμονία).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.