ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα ψηφοφορία για τις εναλλακτικές του Brexit

11:24 - 27 Μαρ 2019 | Ειδήσεις
Νέα ψηφοφορία για τις εναλλακτικές του Brexit
Οι βρετανοί βουλευτές ετοιμάζονται να ψηφίσουν σήμερα τις εναλλακτικές για το Brexit την ώρα που η Τερέζα Μέι συνομιλεί με τους σκληροπυρηνικούς της βουλευτές, που έχουν ήδη απορρίψει δύο φορές τη Συμφωνία.

Το σενάριο παραίτησης

 

Στελέχη των Τόρις έχουν αφήσει να εννοηθεί πως εάν η Βρετανίδα πρωθυπουργός δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία παραίτησης, θα μπορέσει ενδεχομένως να εξασφαλίσει τη στήριξη σε μία τρίτη ψηφοφορία για τη Συμφωνία της. Αυτή θα μπορούσε να έρθει ακόμα και αύριο, Πέμπτη, αφού σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής θα επιλέξει περί τις έξι διαφορετικές επιλογές, που θα τεθούν στην κρίση των βουλευτών. 

 

Η νέα ψηφοφορία

 

Οι επιλογές θα κυμαίνονται πιθανότατα από μία έξοδο χωρίς συμφωνία έως και ένα νέο δημοψήφισμα ή ακόμη και ακύρωση του Brexit. Οι βουλευτές θα λάβουν στα χέρια τους ένα χαρτί για κάθε επιλογή, στο οποίο και θα σημειώσουν επάνω «ναι» ή «όχι». Η διαδικασία ίσως συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι βουλευτές θα έχουν ελεύθερη επιλογή ή οι αρχηγοί των κομμάτων θα επιβάλλουν κομματική πειθαρχία. 

 

Βροχή παραιτήσεων

 

Ο πρώην υπουργός Υγείας, Στιβ Μπριν, ο οποίος παραιτήθηκε την Δευτέρα προκειμένου να στηρίξει τις ενδεικτικές ψηφοφορίες, δήλωσε στο BBC ότι περισσότερα από 12 ακόμη στελέχη είναι έτοιμα να παραιτηθούν από την κυβέρνηση, αν δεν τους δοθεί ελευθερία ψήφου. «Πρέπει όλοι οι βουλευτές να επιλέξουν ελεύθερα. Αυτό είναι μεγαλύτερο από εμάς, μεγαλύτερο από τα κόμματα. Πρέπει να βάλουμε πρώτα την πατρίδα» τόνισε.

 

Στις 19:00 ώρα Ελλάδος η Τερέζα Μέι αναμένεται να μιλήσει ενώπιον της λεγόμενης Επιτροπής 1922 για να πείσει όσους περισσότερους μπορεί, ότι εάν καταψηφίσουν τη Συμφωνία της, το Brexit μπορεί να χαθεί. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.