ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Φόβοι Ερντογάν για τιμωρητική ψήφο στις τοπικές εκλογές

14:05 - 27 Μαρ 2019 | Ειδήσεις
Τουρκία: Φόβοι Ερντογάν για τιμωρητική ψήφο στις τοπικές εκλογές
Στις τοπικές εκλογές της Κυριακής είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα στην Τουρκία. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεξήγαγε μία μεγάλη προεκλογική εκστρατεία υπό το φάσμα της ήττας.

Ο Τούρκος πρόεδρος φοβάται μία τιμωρητική ψήφο, κυρίως στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα.

 

Την Κυριακή, περί τα 58 εκατομμύρια ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν τους δημάρχους των πόλεων και τους μουχτάρ των συνοικιών και των κοινοτήτων. Ιδιαίτερη σημασία δίδεται στους 30 μητροπολιτικούς δήμους που αποτελούν την οικονομική καρδιά της χώρας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

 

Ο Ερντογάν ενεπλάκη όσο κανείς άλλος ηγέτης του τουρκικού κράτους πριν από αυτόν στις τοπικές εκλογές, παρευρισκόμενος μέχρι και σε πέντε συγκεντρώσεις καθημερινά στα τέσσερα άκρα της χώρας.

 

Για να αποτρέψει την ήττα του κόμματός του, του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Κωνσταντινούπολη, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, δήμαρχος της οποίας έχει χρηματίσει και ο ίδιος, ο Ερντογάν κατέβασε εκεί βαρύ πυροβολικό: τον πρώην πρωθυπουργό Μπεναλί Γιλντιρίμ.

 

Αλλά, η αποτυχία μπορεί να έρθει από την Άγκυρα, προειδοποιούν αναλυτές και δημοσκοπήσεις, όπου ο υποψήφιος του AKP, ένα πρώην υπουργός, και ο αντίπαλός του της αντιπολίτευσης μάχονται στήθος με στήθος.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:18 - 27 Μαρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.