ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Παρήγγειλε 300 Airbus αξίας 35 δισ.δολαρίων

15:59 - 27 Μαρ 2019 | Ειδήσεις
Κίνα: Παρήγγειλε 300 Airbus αξίας 35 δισ.δολαρίων
300 αεροσκάφη αξίας 35 δισ. δολαρίων, παρήγγειλε η Κίνα απο την Airbus, σύμφωνα με το Bloomberg. Η μετοχή της εταιρείας, που έχει σημειώσει άνοδο συνολικά 40% από τις αρχές του έτους, πήρε νέα ώθηση χθες το μεσημέρι, καταγράφοντας κέρδη 2,7%.

Πιο συγκεκριμένα, η παραγγελία από την Κίνα αφορά 290 αεροσκάφη τύπου Α320 και 10 Α350. Πρόκειται για μία νίκη της ευρωπαϊκής αεροναυπηγικής βιομηχανίας επί της ανταγωνίστριάς της, της αμερικανικής Boeing. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν ένα μιση μήνα η Κίνα αποφάσισε να διακόψει την παραγωγή του σούπερ τζάμπο Α380, μετά τα δύο θανατηφόρα δυτυχήματα που έχουν σημειωθεί.

 

Η Κίνα αποτελεί πλέον τη σημαντικότερη αγορά αεροπλοΐας στον κόσμο επειδή η διαρκώς διευρυνόμενη μεσαία τάξη της ταξιδεύει όλο και συχνότερα. Εως τώρα η Κίνα κατέβαλλε προσπάθεια να τηρήσει ισορροπίες ανάμεσα στους δύο αεροναυπηγικούς κολοσσούς της Δύσης. Μιλώντας στο Bloomberg, ο Ρομπ Στάλαρντ της Vertical Researchs Partners, ερμήνευσε την απόφαση του Πεκίνου να δώσει μια τόσο μεγάλη παραγγελία στην Airbus ως μήνυμα προς τους Αμερικανούς ότι «πρέπει να παίζετε σωστά το παιχνίδι αν θέλετε να σας ανταποδίδουμε». Από πλευράς της Airbus, ο Γκιγιόμ Φορί, που αναλαμβάνει την επόμενη εβδομάδα διευθύνων σύμβουλος, xαρακτήρισε την παραγγελία «σημάδι της εμπιστοσύνης της Κίνας», δήλωση που επανέλαβε και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.