ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Brexit: Μεταξύ οκτώ οδών οι Βρετανοί βουλευτές

20:48 - 27 Μαρ 2019 | Ειδήσεις
Brexit: Μεταξύ οκτώ οδών οι Βρετανοί βουλευτές
Μεταξύ οκτώ πιθανών λύσεων θα κληθούν να επιλέξουν οι Βρετανοί βουλευτές απόψε, σε μια ενδεικτική ψηφοφορία για το μέλλον των σχέσεων Ηνωμένου Βασιλείου - Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, με 331 ψήφους υπέρ και 287 κατά, η Βουλή των Κοινοτήτων αποφάσισε να προχωρήσουν οκτώ ψηφοφορίες επί των τροπολογιών για εναλλακτικά σχέδια επί του Brexit. Οι προτάσεις θα τεθούν σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο πολλαπλών επιλογών που θα διανεμηθεί στους βουλευτές, και αυτοί με την σειρά τους θα επιλέξουν με ένα «ναι» ή «όχι» όσες από αυτές υποστηρίζουν.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αργά το βράδυ από τον πρόεδρο της Βουλής, ενώ προηγουμένως θα ακολουθήσει συζήτηση στο κοινοβούλιο επί των προτάσεων που επιλέχθηκαν.

Σε δήλωσή του, ο Τζον Μπέρκοου, απαντώντας σε πληροφορίες γύρω από μία τρίτη ψηφοφορία της συμφωνίας αποχώρησης της Τερέζα Μέι αύριο ή την Παρασκευή, επανέλαβε την τοποθέτησή του, ότι δεν πρόκειται να δεχτεί μία νέα ψηφοφορία σε μία συμφωνία εάν δεν έχει σημαντικές αλλαγές, αλλά και καμία προσπάθεια από την κυβέρνηση να αλλάξει την διαδικασία για να αποφύγει την απόφασή του.

Οι προτάσεις που επιλέχθηκαν αφορούν: την μη συμφωνία, το σχέδιο για Κοινή Αγορά, παραμονή στην ευρωπαϊκή οικονομική περιοχή και στην ζώνη ελεύθερου εμπορίου αλλά όχι στην τελωνειακή ένωση με την ΕΕ, την τελωνειακή ένωση, τελωνειακή ένωση και ευθυγράμμιση με την ενιαία αγορά (Εργατικοί), ανάκληση του άρθρου 50 για την αποφυγή μη συμφωνίας, δημοψήφισμα για επιβεβαίωση οποιασδήποτε συμφωνίας για το Brexit, προνομιακοί εμπορικοί διακανονισμοί με την ΕΕ εάν δεν υπάρξει συμφωνία για την αποχώρηση.

Οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν τις ακόλουθες εναλλακτικές προτάσεις:

  1. No deal (αποχώρηση στις 12 Απριλίου χωρίς Συμφωνία)- Τζον Μπάρον
  2. Ενιαία Αγορά 2.0 (Ενισχυμένη συμφωνία στα πρότυπα της σχέσης Νορβηγίας- Ε.Ε., με παραμονή στην ενιαία εσωτερική αγορά)- Νικ Μπόουλς
  3. Συμμετοχή στην τελωνειακή ένωση- Γκάρεθ Σνελ 
  4. Παραμονή στον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Χώρο και αίτηση για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελευθέρου Εμπορίου.
  5. Το εναλλακτικό σχέδιο των Εργατικών ( Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχεδιάζει στενή οικονομική σχέση με την Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένης τελωνειακής ένωσης και στενής σύνδεσης με την ενιαία εσωτερική αγορά)- Τζέρεμι Κόρμπιν. 
  6. Ανάκληση αντί no deal (ανάκληση του Άρθρου 50, εάν η Βουλή δεν εγκρίνει μία συμφωνία έως και τέσσερις ημέρες  πριν από την ημερομηνία εξόδου). 
  7. Δημοψήφισμα για την έγκριση της Συμφωνίας του Brexit πριν αυτή επικυρωθεί από τη Βουλή- Mάργκαρετ Μπέκερ. 
  8. Προνομιακοί εμπορικοί διακανονισμοί με την ΕΕ εάν δεν υπάρξει συμφωνία για την αποχώρηση.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.