ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Brexit: «Παίζει τα ρέστα της» η Μέι στη βρετανική βουλή

12:12 - 29 Μαρ 2019 | Ειδήσεις
Brexit: «Παίζει τα ρέστα της» η Μέι στη βρετανική βουλή
Σε μια ειδική συνεδρίαση που θα λάβει τόπο σήμερα στην Βουλή των Κοινοτήτων, η Τερέζα Μέι προχωρά σε μια ύστατη προσπάθεια να περάσει η συνθήκη αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως αναφέρει το Reuters, η διαφορά στην σημερινή ψηφοφορία είναι ότι οι βουλευτές θα κληθούν να υπερψηφίσουν μόνο τη συμφωνία αποχώρησης. Όχι όμως και το έγγραφο για τις μελλοντικές σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ.

Σε δύο προηγούμενες ψηφοφορίες όπου τα δύο έγγραφα κατατέθηκαν από κοινού, η πρωθυπουργός γνώρισε συντριπτικές ήττες. Τώρα, ο διαχωρισμός τους έγινε για να μπορέσει να επιτραπεί διαδικαστικά η τρίτη ψηφοφορία επί της συμφωνίας αποχώρησης.

Στην περίπτωση που η συμφωνία υπερψηφιστεί σήμερα στο Κοινοβούλιο, θα ανοίξει ο δρόμος για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στις 22 Μαΐου. Όμως σε περίπτωση που σήμερα η Τερέζα Μέι γνωρίσει μια ακόμη ήττα, τότε το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρίσει άτακτα από την ΕΕ στις 12 Απριλίου.

Η κίνηση της Βρετανίδας πρωθυπουργού, χαρακτηρίστηκε από τους Εργατικούς ως "συνταγματική απάτη¨, ενώ αντιδράσεις υπάρχουν από ευρωσκεπτικιστές βουλευτές των Συστηριτικών και από το βορειοϊρλανδικό κόμμα DUP που στηρίζει την κυβέρνηση Μέι.

Όπως αναφέρει το Reuters, η επιτυχία του εγχειρήματος της πρωθυπουργού θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα μπορέσει να επιβληθεί στους "αντάρτες” του κόμματος της και στο αν θα καταφέρει να προσελκύσει βουλευτές των Εργατικών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.