ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποζημιώσεις στα παιδιά του Κασόγκι από τις σαουδαραβικές αρχές

09:02 - 02 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Αποζημιώσεις στα παιδιά του Κασόγκι από τις σαουδαραβικές αρχές
Σπίτια αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων έλαβαν ως αποζημίωση τα παιδιά του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος δολοφονήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου. Θα λαμβάνουν επίσης κάθε μήνα χιλιάδες δολάρια από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας, όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα η εφημερίδα The Washington Post.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην οποία αρθρογραφούσε ο δολοφονημένος δημοσιογράφος, τα συγκεκριμένα σπίτια βρίσκονται στην Τζέντα (δυτικά), στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα, και έχουν αξία ως και τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα.

Σε αυτά προστίθενται μηνιαίες πληρωμές στο καθένα από τα τέσσερα παιδιά του Κασόγκι, που ξεπερνούν τις 10.000 δολάρια, συνεχίζει η εφημερίδα, η οποία επικαλείται νυν και πρώην σαουδάραβες αξιωματούχους καθώς και πηγές προσκείμενες στην οικογένεια.

Ενώ, συνεχίζει το δημοσίευμα, οι δύο γιοι και οι δύο κόρες του Κασόγκι ενδέχεται επίσης "να λάβουν πληρωμές πολύ πιο υψηλές -- πιθανόν πολλών εκατομμυρίων δολαρίων κατ' άτομο -- στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το "τίμημα του αίματος" που αναμένεται να γίνουν όταν η δίκη των υπόπτων για τη δολοφονία ολοκληρωθεί σε μερικούς μήνες".

Ο Κασόγκι, που επέκρινε διάφορες αποφάσεις του καθεστώτος, ζούσε αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ πριν δολοφονηθεί και διαμελιστεί από μια ομάδα δεκαπέντε σαουδαράβων πρακτόρων, οι οποίοι πήγαν από το Ριάντ στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο δημοσιογράφος είχε ζητήσει να του δοθούν κάποια έγγραφα. Το πτώμα του δεν βρέθηκε ποτέ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.