ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρίχνει τον πήχη για την ανάπτυξη του εμπορίου ο ΠΟΕ

13:20 - 02 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Ρίχνει τον πήχη για την ανάπτυξη του εμπορίου ο ΠΟΕ
Πιο απότομη επιβράδυνση της ροής εξαγωγών και εισαγωγών από την αναμενόμενη «βλέπει» για το 2019 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, με φόντο την αβεβαιότητα των επιχειρήσεων ανά τον κόσμο ως αποτέλεσμα της εμπορικής διαφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ειδικότερα, ο ΠΟΕ προβλέπει τώρα αύξηση του όγκου των εξαγωγών και των εισαγωγών κατά 2,6% φέτος, έχοντας προηγουμένως προβλέψει αύξηση 3,7%. Εκτιμά δε ότι το εμπόριο αυξήθηκε κατά 3% το 2018, έχοντας αυξηθεί κατά 4,6% το 2017.

Οι συζητήσεις μεταξύ Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων συνεχίζονται σε μια προσπάθεια να έρθει στο τέλος της μια χρόνια διαμάχη, ενώ και οι δύο πλευρές ελπίζουν να ολοκληρωθεί η συμφωνία μέχρι το τέλος Απριλίου.

Τα εμπόδια παραμένουν, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου επιβολής μιας συμφωνίας, του ρυθμού με τον οποίο οι ΗΠΑ και η Κίνα θα αποσύρουν τους δασμούς εκατοντάδων δισ. δολαρίων σε αγαθά που επιβλήθηκαν στο περασμένο έτος, και ζητήματα που σχετίζονται με την τεχνολογία.

Ο γενικός γραμματέας του ΠΟΕ, Roberto Azevedo, δήλωσε ότι η διαφωνία έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επιβράδυνση των ροών των εξαγωγών και των εισαγωγών ανά τον κόσμο.

«Η αύξηση των εμπορικών εντάσεων είναι ο κύριος παράγοντας. Οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.